НачалоНовиниНе М-Тел, а VIVACOM ще продава първия 3D смартфон в България

Не М-Тел, а VIVACOM ще продава първия 3D смартфон в България

3737
Написана от  nixanbal 02 май 2011

LG_Optimus_3D_smartphone_VIVACOM_Bulgaria

Смартфонът с 3D възможности*, LG Optimus 3D, който удиви всички ни при анонса му в Барселона през февруари, веднага бе маркиран и запазен от М-Тел като бъдещо предложение от пролетното портфолио на оператора. Пролетта дойде, а от три-де телефона ни вест, ни кост. Всъщност новини има, но източникът е друг – устройството ще се продава в България, но не от М-Тел, оказва се, а от VIVACOM.

Официалното потвърждение идва от майския каталог на VIVACOM, последната страница от който е именно реклама на LG Optimus 3D. Цена все още няма, тъй като устройството е със статус „Очаквайте“. Кога да го очакваме също не е ясно, но аз не бих заложил на по-рано от юни, а нищо чудно и в края на юни – началото на юли.

Освен това VIVACOM вече се хвалят, че офертата ще бъде „Само от VIVACOM“, което ще рече, че друг няма да продава Optimus 3D, или поне не в началото. Какво се случи с плановете на М-Тел да пуснат смартфона не е ясно, дали LG са направили някой номер или просто операторът е решил, че моделът няма да е успешен – не знам. Последното обаче ще стане ясно след няколко месеца, като моето мнение е, че Optimus 3D е доста приятен и най-малкото различен от всички останали андроиди апарат. При една прилична оферта и добро субсидиране на цената с договор, машинката може да се превърне в един от горещите продукти на лято 2011.

 

* И понеже „3D възможности“ е от изразите тип „означава какво ли не“, ще поясня, че LG Optimus 3D е смартфон с две камери, които създават триизмерни изображения и видеоклипове. Освен това устройството има 3D екран, на който можете да гледате същото това заснето съдържание, без нужда от специални очила. И последната интересна подробност тук е партньорството с YouTube, според което собствениците на LG Optimus 3D могат да качват 3D шедьоврите си в специален канал, където също да гледат и записи на други хора с този телефон.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer