НачалоНовиниНовата версия на Android Ice Cream Sandwich идва до месец-два

Новата версия на Android Ice Cream Sandwich идва до месец-два

3515
Написана от  nixanbal 08 септември 2011

eric schmidt google android ice cream sandwich idva prez oktomvri

Преди няколко дни на конференцията Dreamforce 2011 Ерик Шмит от Google обяви, че компанията не е купила Motorola само заради патентите. Днес новините от въпросното събитие на SalesForce.com продължават да се разпространяват и в тях отново е замесен бившият CEO и настоящ председател на Google. Голямата новина, която Шмит потвърди в разговора си с интервюиращия го, е, че премиерата на следващата версия Android, най-вероятно Ice Cream Sandwich, ще бъде официално представена през октомври или ноември.

За Android Ice Cream Sandwich се говори, че ще бъде свързващото звено между платформата за смартфони Gingerbread и тази за таблети Honeycomb. Така новата версия ще бъде подходяща и за двете категории устройства, а очакваният първи телефон с Ice Cream Sandwich е Nexus Prime, който Samsung ще направи за Google. Това ще е третият смартфон под бранда на Google след Nexus One и Nexus S.

В разговора нататък Ерик Шмит споменава и нещо интересно за Стив Джобс, а именно, че бившият вече CEO на Apple е най-добрият лидер на компания в света в последните 50, а може би и 100 години. Според Шмит всички останали на пазара са спечелили от иновациите на Apple. На въпрос от водещия защо Стив Джобс е толкова успешен, а неговият съименник Стив Балмър от Microsoft не успява да го догони Шмит шеговито казва „Е, първо има разлика във възможностите“ и след това умело отклонява акцента на разговора от хората към самата корпорация.


Ето и пълното интервю с Ерик Шмит, а точният момент, в който споменава Android Ice Cream Sandwich е 30:30 мин.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer