НачалоНовиниНова технология в NVIDIA Tegra 3 пести 40% от батерията при гледане на филми

Нова технология в NVIDIA Tegra 3 пести 40% от батерията при гледане на филми

3836
Написана от  nixanbal 21 ноември 2011
Нова технология в NVIDIA Tegra 3 пести 40% от батерията при гледане на филми

Наскоро бе представен първият таблет с новия четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 – Asus Transformer Prime, а докато очакваме следващите анонси изненадите продължават. На провелата се преди дни UBS Global Technology and Services Conference главният изпълнителен директор на NVIDIA Jen-Hsun Huang излезе на сцената и разкри, че новият им мобилен процесор използва технология, намаляваща с 40% разхода на батерията при използване на дисплея.

Иновативната технология се нарича DIDIM и накратко ролята й е да оптимизира подсветката на дисплея, докато вие например гледате филм на таблета или смартфона си. И не, идеята не е просто автоматична настройка на яркостта, а и докато DIDIM прави своите малки магии, вашите очи няма да възприемат никаква промяна в картината – т.е. качеството не страда за сметка на спестената батерия.

Ако например гледате филм на Android таблета си с NVIDIA Tegra 3 процесор, благодарение на технологията DIDIM вместо 10 часа, батерията ще издържи 14 часа.

tegra-3-didim

А знаете ли, че NVIDIA Tegra 3 всъщност има пето ядро?

По-рано пък стана ясно, че същият този нов четириядрен процесор на NVIDIA всъщност има и пето, спомагателно ядро. То работи едва на 500 MHz честота и неговата роля е да действа в активния стендбай режим, в който мобилните устройства са през 80% от времето. Така докато не използвате активно смартфона или таблета си това пето ядро на процесора ще поеме дребните задачи, а останалите четири ще могат да бъдат изключени.

low-power-companion-cpu-on-kal-el

5 дни с Galaxy Watch 4 и Galaxy Buds 2 на Samsung

Samsung от години развива своята екосистема от устройства Galaxy, като в нея влизат не само смартфоните на компанията, но също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer