Sony LT29i Hayabusa ще излезе на пазара под името Xperia TX

2386
Написана от nixanbal 12 август 2012

След като излезе куп информация за смартфон с кодово име Sony LT29i Hayabusa, днес става ясно, че на пазара устройството ще се появи като Xperia TX. Новината идва от "достоверен източник" на Xperia Blog и определено има логика, тъй като водещият модел Sony LT30p Mint ще бъде едно стъпало нагоре и ще се нарича Xperia T.

Samsung изглежда подготвя черна версия на Galaxy S III

2335
Написана от nixanbal 11 август 2012

Производителите на смартфони много често използват допълнителните цветови варианти като възможност да освежат определен модел след няколко месеца на пазара. Така вероятно ще се случи и със Samsung Galaxy S III, за който изглежда компанията вече подготвя черна версия. Новият цвят се появи в снимки на официалната Facebook страница на Samsung, с също и в системата на английския магазин Carphone Warehouse.

Въпреки критиката към Microsoft, Acer подготвя "агресивно" портфолио с Windows 8

2176
Написана от nixanbal 11 август 2012

Наскоро шефът на Acer изрази публично притесненията си относно решението на Microsoft да започне да предлага собствени таблети под Windows 8. Г-н Уанг беше и първият представител на голям партньор, който сподели мнението, че серията Surface може да окаже негативно влияние върху цялата екосистема Windows. И въпреки че той продължава да държи на изказването си, Acer няма никакво намерение да отстъпва от арената на Windows 8 и продължава да работи агресивно върху устройства с новата версия на платформата.

Ще зареждаме смартфона си безжично от ултрабука още през 2013 г.

1865
Написана от nixanbal 11 август 2012

Още през юни на Computex в Тайван Intel направи демонстрация на нова технология за безжично зареждане на смартфон от ултрабук. Нещата изглежда се развиват, макар и не толкова бързо, колкото ни се иска, но още през 2013 г. ще видим първите ултрабуци с възможност за зареждане на мобилния по въздуха.

HTC One X в България получава ъпдейт до Android 4.0.4 и Sense 4.1

2737
Написана от nixanbal 10 август 2012

Водещият смартфон в портфолиото на HTC, One X, вече получава ъпдейт до Android версия 4.0.4, което все още е Ice Cream Sandwich, но включва някои важни подобрения, както и новата версия на интерфейса Sense 4.1

Забраняват на британските олимпийци да носят слушалки Beats by Dr. Dre

5667
Написана от nixanbal 10 август 2012

След като няколко от спортистите на Великобритания са били забелязани със слушалки Beats по време на Олимпиадата в Лондон 2012, от Британската олимпийска асоциация им напомнили, че нямат право да се подвизават с продукти на тази марка. Причината е съвсем проста - Panasonic е официален партньор на Олимпийските игри и това забранява на спортистите да ползват Beats.

Sony LT25 Tsubasa ще бъде смартфон с HD дисплей и Snapdragon S4

2186
Написана от nixanbal 10 август 2012

Няколко дни след като nixanbal.com пусна 35 снимки на Sony Xperia T (Mint), в мрежата се появи информация за още един необявен смартфон на компанията - LT25. Sony LT25 с кодово име Tsubasa изглежда е позициониран около Xperia S, чийто индекс е LT26, а като спецификации ще включва HD дисплей и чипсет Snapdragon S4.

Nokia работи за по-добро качество при нощни снимки в следващите смартфони Lumia

1479
Написана от nixanbal 10 август 2012

В бъдещите си смартфони Lumia финландският производител планира не само да пренесе технологията PureView, но и да работи за премахване на един от основните проблеми на мобилната фотография - шумът при нощни снимки. Това сподели в интервю за BGR изпълнителният вицепрезидент за смарт устройствата на Nokia Джо Харлоу.

Samsung обяви новия чипсет Exynos 5 Dual с поддръжка на висока резолюция и USB 3.0

1533
Написана от nixanbal 10 август 2012

Samsung представи новия си чипсет Exynos 5 Dual, който включва двуядрен процесор на 1.7 GHz, но по-интересното е, че е първият базиран на ARM Cortex A15 архитектура. Въпросният поддържа изключително висока резолюция на дисплея от 2560х1600 пиксела и е вероятно да видим първото устройство с него още преди края на годината - дългоочакваният 11.6" таблет на Samsung.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer