В България Windows Phone скоро ще изпревари Symbian OS

2614
Написана от nixanbal 10 август 2012

Ако погледнем общо работещите смартфони в България, Symbian все още продължава да доминира. Според нова статистика от StatCountер обаче за периода 1 януари - 8 август 2012 г. пазарният дял на залязващата платформа се свива, а Windows Phone започва да се изкачва нагоре и според графиката съвсем скоро операционната система на Microsoft вероятно ще стане по-популярна от Symbian.

GLOBUL може да бъде продаден на Deutsche Telekom

2158
Написана от nixanbal 09 август 2012

Deutsche Telekom може да купи обявения за продажба GLOBUL, съобщи главният финансов директор на германската компания Тимотеус Хьотгес за Dow Jones Newswires. Случаят е интересен, защото Deutsche Telekom е мажоритарен собственик на гръцката OTE, която е настоящият собственик на нашия оператор.

Sony Xperia Tablet се появи в първите си официални изображения

2205
Написана от nixanbal 09 август 2012

Вече знаем, че Sony подготвя нов таблет, който ще излезе под бранда Xperia. Устройството ще има метален корпус, 9.4" HD дисплей и ще използва NVIDIA Tegra 3, а днес в мрежата се появиха и първите изображения на Xperia Tablet. 

HTC ще ни покаже първите си смартфони с Windows Phone 8 още през септември

2408
Написана от nixanbal 09 август 2012

Вече знаем, че Nokia планира да представи първите си смартфони с Windows Phone 8 на 5-и септември по време на събитието Nokia World в Хелзинки. Днес тръгнаха слухове, че HTC няма намерение да чака дълго, за да обяви и своите предложения с новата версия на платформата от Microsoft. Според сайта WPDang тайванският производител ще ни запознае с устройствата си на специално събитие през третата седмица на септември.

HTC Desire S ще получи Ice Cream Sandwich до края на месеца

2066
Написана от nixanbal 09 август 2012

HTC Desire S е един от миналогодишните смартфони на HTC, който все още очаква да получи ъпдейт до Ice Cream Sandwich и за щастие от компанията са потвърдили, че актуализацията остава по план и ще бъде пусната до края на месец август.

Gameloft пусна тийзър към Wild Blood - първата им игра с Unreal енджин

1941
Написана от nixanbal 09 август 2012

Преди няколко дни излезе премиерният постер към задаващата се първа игра с Unreal енджин на Gameloft. Днес компанията пусна в YouTube и първия видео тийзър към заглавието, което ще се нарича Wild Blood и очевидно ще е свързано с много битки и много кръв.

GLOBUL приключва второто тримесечие с 8% ръст на абонатите

2040
Написана от nixanbal 09 август 2012

GLOBUL обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на 2012 г., в които отчита 102.5 милиона евро приходи или 1.1% ръст спрямо същия период на миналата година. Печалбата преди лихви, данъци и амортизации също бележи увеличение, макар и само с 1.3 на сто до 39 милиона евро.

Samsung отхвърли слуховете, че ще купи RIM или ще ползва BlackBerry 10 OS

1321
Написана от nixanbal 09 август 2012

Samsung официално е отхвърлила слуховете, че има планове да купува канадския производител на смартфони RIM, който в момента е в трудно положение и преход към новата си операционна система. Вчера влиятелен анализатор е успял да качи акциите на RIM с 5% заради коментара си, че подобна сделка е възможна, съобщава Reuters.

Nikon вероятно подготвя първия си фотоапарат с Android и достъп до Google Play

2431
Написана от nixanbal 09 август 2012

Вече сме виждали цифрови фотоапарати с Android OS - вероятно си спомняте Polaroid SC1630 Smart Camera, но сега изглежда и Nikon подготвя подобно устройство. Според сайта Nikon Rumors компанията работи върху модела Coolpix S800, който ще върви под Android 2.3 Gingerbread и ще предлага достъп до различни приложения в Google Play.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer