Това може да е силуетът на Nokia Phi с Windows Phone 8

1471
Написана от nixanbal 24 август 2012

Nokia World е на две седмици време, но слуховете и детайли за предстоящото вече сякаш не могат да се задържат покрити и имаме нова подсказка какво вероятно ни очаква на 5-и септември. На тези скици би трябвало да е т.нар. Nokia Phi - смартфон от висок клас с Windows Phone 8, който ще излезе на пазара под друго име и отново като част от серията Lumia.

HTC: Beats audio остава в нашите смартфони и занапред

1829
Написана от nixanbal 24 август 2012

Вчера китайски източник разпространи информацията, че HTC планира нова ценова политика и че обмисля да премахне дори технологията beats audio от повечето си смартфони. За щастие последното се оказа заблуда и HTC излязоха с официален коментар пред сайта Android Central, в който обясняват, че beats audio остава в бъдещите им устройства.

HTC Proto се появи в официално изображение, задава се скоро

1718
Написана от nixanbal 23 август 2012

Последния път, когато чухме информация за HTC Proto, беше в началото на месец август, когато стана ясно, че необявеният все още смартфон вероятно ще излезе на пазара тази есен. Днес момчетата от The Verge ни показват и първото официално изображение на устройството, което изглежда доста симпатично, а като характеристики е по-скоро среден към нисък клас модел.

Microsoft променя логото си след 25 години, връща квадратите на мода

1645
Написана от nixanbal 23 август 2012

Microsoft днес представи новото си лого, което не е било променяно в последните 25 години. Компанията реши да освежи цялостната си визия в може би най-важния момент в историята ѝ и седмици преди огромната вълна нови продукти, които се задават под шапката ѝ.

HTC One S също получава ъпдейт до Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

1780
Написана от nixanbal 23 август 2012

След като преди две седмици HTC One X, водещият модел в тазгодишното портфолио на компанията, получи ъпдейт от Android 4.0.3 до 4.0.4 Ice Cream Sandwich, сега и неговият подгласник One S получава актуализацията. С нея HTC обещава цялостно подобрение на работата и някои дребни екстри, които ще направят ползването на модела по-удобно.

Сформираха In-Location Alliance за позициониращи услуги в помещения

1285
Написана от nixanbal 23 август 2012

Nokia, Qualcomm, Samsung и Sony Mobile са част от 22 компании, които днес обявиха сформирането на нов алианс за позициониращи услуги в помещения. Целта на инициативата е стимулиране на иновации и въвеждане на пазара на прецизно определящи местоположението на потребителя в затворени помещения услуги.

HTC вероятно ще предложи новите си смартфони на по-ниски цени

2791
Написана от nixanbal 23 август 2012

HTC изглежда планира промяна в плана с нови цени на своите смартфони. Не само на вече излезлите на пазара устройства, но и на задаващите се нови модели, съобщава китайският MyDrivers.com. Според информацията новата стратегия в ценообразуването ще засегне както моделите с Android, така и тези с Windows Phone.

Samsung отлага първите смартфони с Tizen за 2013 г., bada е в историята

2377
Написана от nixanbal 23 август 2012

Още в началото на януари стана ясно, че Samsung започва работа по сливането на собствената си платформа bada OS с новосформираната с Intel Tizen. Очакваше се първият смартфон с новата операционна система да се появи в края на 2012-а, но се оказва, че южнокорейците си имат достатъчно грижи с Android и Windows Phone, така че Tizen остава за 2013 г. А bada вероятно остава в историята.

LG Optimus G ще използва супермощния Snapdragon S4 Pro, излиза през септември

2478
Написана от nixanbal 23 август 2012

Вчера ви разказах за необявен още смартфон на LG, който компанията ще оборудва с мощен хардуер и 13 МР камера, за да привлече вниманието към себе си в края на 2012-а и да конкурира хай-енд машини като HTC One X и Samsung Galaxy S III. Слуховете сочеха, че смартфонът може да използва чипсета Snapdragon S4 или Tegra 3, но предположих, че ако с този модел LG иска наистина да вдигне много шум, може да се обърне и към най-новия и супермощен Snapdragon S4 Pro. Това предположение всъщност се оказа вярно.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer