Тест драйв на сляпо с новия Ford Focus и състезателя Ясен Попов

2677
Написана от nixanbal 19 август 2012

В края на юни имах възможността да участвам в тест драйв на новия Ford Focus и по-специално версията с двигателя на годината - еднолитровият EcoBoost. Тогава ви разказах впечатленията си на непрофесионалист, но Moto-Pfohe сега направиха нещо по-интересно, с което да промотират автомобила в интернет по нетрадиционен начин - тест драйв на сляпо с няколко човека, неподозиращи какво се крие под капака. Българският автомобилен състезател Ясен Попов също е сред участниците, въпреки че няма да видите бесни изпреварвания по Цариградско...

Sony Xperia S ще получи чист Android и вероятно поддръжка като устройствата Nexus

2586
Написана от nixanbal 19 август 2012

Sony Xperia S ще бъде включен в интересен експеримент на Google, в който смартфонът ще получи чиста версия на Android OS (без преработен интерфейс), а това вероятно ще позволи бързи и лесни ъпдейти до следващи издания на операционната система. Новината идва директно от Google и по-конкретно Жан-Батист Кюри, технически ръководител на AOSP (Android Open Source Project).

Съдията пита адвокатите на Apple дали не са се напушили заради прекалено много свидетели

1973
Написана от nixanbal 19 август 2012

В последните часове на изслушването по делото между Samsung и Apple съдия Луси Ко е успяла за пореден път да изпусне нервите си. След като адвокатите на Apple представили 75 страници, обхващащи 22-ма свидетели, Ко е реагирала остро и им обяснила, че освен ако не са пушили крак (кокаин), трябва да знаят, че няма как толкова много хора да бъдат разпитани за по-малко от четири часа.

Asus Transformer Pad TF300 вече получава ъпдейт до Jelly Bean

2181
Написана от nixanbal 18 август 2012

В края на месец юни Ливиу Марика, PR и маркетинг мениджър на Asus за региона, потвърди първо в интервю за nixanbal.com, че таблетите на компанията ще бъдат актуализирани до Android 4.1 Jelly Bean. Днес Asus Transformer Pad TF300 вече получава ъпдейта. Информацията идва от форумите на Android Central, където собственици на таблета съобщават за наличната актуализация, още преди Asus официално да я е обявила.

Sony Xperia SL с двуядрен процесор на 1.7 GHz и Android 4.0 вече официално е факт

3969
Написана от nixanbal 18 август 2012

Sony Mobile тихомълком добави в сайта си нов модел смартфон, без да го обявява със съобщение до медиите или по някакъв друг официален канал. Става въпрос за Xperia SL, който вече се е появявал няколко пъти и добре познаваме и имайки предвид, че устройството е съвсем леко освежена версия на популярния Xperia S, може би грандиозна премиера наистина не е необходима.

Motorola съди Apple заради седем нарушени патента, включително със Siri

1975
Написана от nixanbal 18 август 2012

Вчера приключи делото между Apple и Samsung и сега очакваме съдът да съобщи решението си през следващата седмица. Apple обаче няма да бъде оставена да излезе от форма и предстои нова схватка заради заведено срещу нея дело от Motorola, новото подразделение на Google. Според Hello Moto създателите на iPhone нарушават с устройствата си седем техни патента, включително с гласовия си асистент Siri. Олè!

Motorola със събитие по време на Nokia World, нарича го "основното събитие за деня"

1843
Написана от nixanbal 18 август 2012

Motorola е разпратила покани до медиите в САЩ, с които ги кани на събитие на 5-и септември. В същия този ден Nokia вече обяви, че ще има своя конференция, посветена на новите модели Lumia с Windows Phone 8. По-интересно е не съвпадението в датите, а поканата на Motorola, която е явна захапка към финландците и гласи "Присъединете се към нас в основното събитие на деня".

Акциите на Apple скочиха заради информация, че iPad mini вече се произвежда

4961
Написана от nixanbal 17 август 2012

Акциите на Apple скочиха с рекордни нива за ден заради информация от Jefferies & Co., че компанията вече произвежда дългоочаквания, но непотвърден iPad mini. Цената на акция се е покачила с 1.2% до $644.13, съобщи Bloomberg.

HP с ново подразделение за задаващите се таблети, начело е бивш шеф на MeeGo

2016
Написана от nixanbal 17 август 2012

Водещият производител на компютри Hewlett-Packard ще създаде ново мобилно подразделение, което ще отговаря за задаващите се таблети на компанията. То ще започне да функционира от началото на септември, а начело ще бъде бивш шеф от Nokia, отговарял за платформата MeeGo. Информацията идва от вътрешно съобщение на Тод Брадли, изпълнителен вицепрезидент на HP Personal Systems Group, до което са се добрали момчетата от The Verge.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer