Samsung Galaxy Note II в първата си истинска снимка или поредният номер

1850
Написана от nixanbal 17 август 2012

В мрежата се появи изображение, което претендира да е реална снимка на новия Galaxy Note II. Устройството с 5.5" дисплей очакваме Samsung да представи на 29 август, а след това да видим и на IFA, но дали това изображение ни показва точно него?

Sony Xperia P получава Ice Cream Sandwich от днес, скоро Xperia U, sola и go

2308
Написана от nixanbal 17 август 2012

Смартфонът Sony Xperia P излезе на пазара с Android версия 2.3 Gingerbread и точно на такава бройка се базира ревюто ми на този модел. От днес обаче компанията пуска ъпдейт до 4.0 Ice Cream Sandwich, така че собствениците на Xperia P могат да проверят налична ли е актуализацията. Разбира се, тя може да пристигне и в следващите дни и седмици, но със сигурност ъпдейт ще има.

Google Voice Search вече разпознава и български език

6936
Написана от nixanbal 17 август 2012

Ако сте получили ъпдейт за приложението Voice Search във вашето устройство с Android, побързайте да го инсталирате, защото най-после Google прибави поддръжка на български език. Това означава, че можем с гласова команда на родния си език да търсим за определена дума или фраза в мрежата или да намерим приложение в Google Play.

Още един панел на вероятен нов смартфон Nokia с Windows Phone 8

1427
Написана от nixanbal 17 август 2012

Nokia World се задава с пълна сила и освен закачки със Samsung в Twitter, финландците волно или неволно подклаждат интереса на феновете и с парченца информация, която се появява неофициално тези дни. Всъщност става въпрос за снимки на предните панели на задаващите се смартфони Lumia с Windows Phone 8, какъвто се появи онзи ден, а още един изплува сега.

Lenovo: Таблетите с Windows RT ще са с до $300 по-евтини от тези с Windows 8

1549
Написана от nixanbal 17 август 2012

Таблетите с Windows RT ще струват с до $300 по-малко от тези с Windows 8, смята вторият най-голям производител на компютри в света - Lenovo. Изказването е на шефа на компанията за Северна Америка Дейвид Шмук, който очаква таблетите с пълнофункционалната версия Windows 8 да се продават между $600 и $700, което означава, че тези с RT могат да паднат до $300-$400.

Draw Something и други хитове на Zynga излизат за телефоните Asha с тъчскрийн

2770
Написана от nixanbal 17 август 2012

Nokia обяви, че партньорството ѝ със създателите на някои от най-популярните игри Zynga се разраства и двете компании ще предложат поредица хитови заглавия за моделите със сензорен екран от серията Asha. Draw Something и Zynga Pocker всъщност ще бъдат достъпни за безплатно изтегляне в Nokia Store още преди края на месец септември, а тях ще могат да играят собствениците на телефони Nokia Asha 311, 305 и 306

20 нива и ново розово пиле в ъпдейта Back to school за Angry Birds Seasons

2089
Написана от nixanbal 16 август 2012

Преди няколко дни Rovio повдигна завесата и разкри, че се задава ново розово пиле, но не беше съвсем ясно каква е неговата специална сила. От днес вече тръгва ъпдейтът за играта Angry Birds Seasons под името Back to school и първото видео с демонстрация на новите нива е онлайн.

Xiaomi Mi-Two е първият смартфон с новия супермощен чипсет Snapdragon S4 Pro

3544
Написана от nixanbal 16 август 2012

Samsung и HTC и въобще всички водещи производители на смартфони бяха изпреварени от китайците Xiaomi, които днес представиха първия в света мобилен телефон с чисто новия и супермощен чипсет Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Въпросният използва четириядрен процесор на 1.5 GHz, както и новия графичен чип Adreno 320, а това в комбинация с 2 GB RAM обещава най-високата производителност от устройство с Android до момента. И въпреки че в блога рядко може да прочетете информация за непопулярен в Европа смартфон, Xiaomi Mi-Two заслужава внимание.

В очакване на нов финансов директор Мобилтел отчита 18.8% спад в печалбата

2158
Написана от nixanbal 16 август 2012

Мобилтел днес изнесе финансовите си резултати за първата половина на 2012 г., в които компанията отчита 7.9% спад на приходите до 234 милиона евро и 18.8 на сто по-малка печалба преди лихви, данъци и амортизации или 110 милиона евро. Като основна причина за това телекомът посочва изострената ценова конкуренция и неблагоприятните икономически условия.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer