HP с ново подразделение за задаващите се таблети, начело е бивш шеф на MeeGo

2018
Написана от nixanbal 17 август 2012

Водещият производител на компютри Hewlett-Packard ще създаде ново мобилно подразделение, което ще отговаря за задаващите се таблети на компанията. То ще започне да функционира от началото на септември, а начело ще бъде бивш шеф от Nokia, отговарял за платформата MeeGo. Информацията идва от вътрешно съобщение на Тод Брадли, изпълнителен вицепрезидент на HP Personal Systems Group, до което са се добрали момчетата от The Verge.

Samsung Galaxy Note II в първата си истинска снимка или поредният номер

1852
Написана от nixanbal 17 август 2012

В мрежата се появи изображение, което претендира да е реална снимка на новия Galaxy Note II. Устройството с 5.5" дисплей очакваме Samsung да представи на 29 август, а след това да видим и на IFA, но дали това изображение ни показва точно него?

Sony Xperia P получава Ice Cream Sandwich от днес, скоро Xperia U, sola и go

2309
Написана от nixanbal 17 август 2012

Смартфонът Sony Xperia P излезе на пазара с Android версия 2.3 Gingerbread и точно на такава бройка се базира ревюто ми на този модел. От днес обаче компанията пуска ъпдейт до 4.0 Ice Cream Sandwich, така че собствениците на Xperia P могат да проверят налична ли е актуализацията. Разбира се, тя може да пристигне и в следващите дни и седмици, но със сигурност ъпдейт ще има.

Google Voice Search вече разпознава и български език

6939
Написана от nixanbal 17 август 2012

Ако сте получили ъпдейт за приложението Voice Search във вашето устройство с Android, побързайте да го инсталирате, защото най-после Google прибави поддръжка на български език. Това означава, че можем с гласова команда на родния си език да търсим за определена дума или фраза в мрежата или да намерим приложение в Google Play.

Още един панел на вероятен нов смартфон Nokia с Windows Phone 8

1428
Написана от nixanbal 17 август 2012

Nokia World се задава с пълна сила и освен закачки със Samsung в Twitter, финландците волно или неволно подклаждат интереса на феновете и с парченца информация, която се появява неофициално тези дни. Всъщност става въпрос за снимки на предните панели на задаващите се смартфони Lumia с Windows Phone 8, какъвто се появи онзи ден, а още един изплува сега.

Lenovo: Таблетите с Windows RT ще са с до $300 по-евтини от тези с Windows 8

1551
Написана от nixanbal 17 август 2012

Таблетите с Windows RT ще струват с до $300 по-малко от тези с Windows 8, смята вторият най-голям производител на компютри в света - Lenovo. Изказването е на шефа на компанията за Северна Америка Дейвид Шмук, който очаква таблетите с пълнофункционалната версия Windows 8 да се продават между $600 и $700, което означава, че тези с RT могат да паднат до $300-$400.

Draw Something и други хитове на Zynga излизат за телефоните Asha с тъчскрийн

2771
Написана от nixanbal 17 август 2012

Nokia обяви, че партньорството ѝ със създателите на някои от най-популярните игри Zynga се разраства и двете компании ще предложат поредица хитови заглавия за моделите със сензорен екран от серията Asha. Draw Something и Zynga Pocker всъщност ще бъдат достъпни за безплатно изтегляне в Nokia Store още преди края на месец септември, а тях ще могат да играят собствениците на телефони Nokia Asha 311, 305 и 306

20 нива и ново розово пиле в ъпдейта Back to school за Angry Birds Seasons

2089
Написана от nixanbal 16 август 2012

Преди няколко дни Rovio повдигна завесата и разкри, че се задава ново розово пиле, но не беше съвсем ясно каква е неговата специална сила. От днес вече тръгва ъпдейтът за играта Angry Birds Seasons под името Back to school и първото видео с демонстрация на новите нива е онлайн.

Xiaomi Mi-Two е първият смартфон с новия супермощен чипсет Snapdragon S4 Pro

3546
Написана от nixanbal 16 август 2012

Samsung и HTC и въобще всички водещи производители на смартфони бяха изпреварени от китайците Xiaomi, които днес представиха първия в света мобилен телефон с чисто новия и супермощен чипсет Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Въпросният използва четириядрен процесор на 1.5 GHz, както и новия графичен чип Adreno 320, а това в комбинация с 2 GB RAM обещава най-високата производителност от устройство с Android до момента. И въпреки че в блога рядко може да прочетете информация за непопулярен в Европа смартфон, Xiaomi Mi-Two заслужава внимание.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer