Microsoft и Apple могат да ползват една на друга патентите за дизайна на устройствата си

1654
Написана от nixanbal 13 август 2012

Microsoft и Apple имат лицензионно споразумение, според което могат да ползват определени свои патенти свързани с дизайна, но без да прекрачват границата. Това съобщи в съдебното дело със Samsung днес отговорникът за отдаване на лицензи за патентите на Apple Борис Текслер. Текслер обаче допълва, че двете компании нямат право да копират помежду си дизайна на устройствата си.

Черният Samsung Galaxy S III е реален, излиза до няколко седмици

2542
Написана от nixanbal 13 август 2012

През уикенда се появиха слухове, че Samsung подготвя черна версия на Galaxy S III. За да се засилят тези спекулации, в системата на онлайн магазина Carphone Warehouse излезе информация за разцветката, а самите Samsung публикуваха снимки на черния вариант във Facebook, но бе да обелят и дума. Днес обаче черният Galaxy S III вече е в ценовата листа на още един английски магазин и съществуването му без съмнение е факт, пък макар и все още без официална премиера.

Над 150 млн. туита за Олимпийските игри, Юсейн Болт е най-популярният в Twitter

1276
Написана от nixanbal 13 август 2012

Летните Олимпийски игри в Лондон приключиха вчера със страхотно шоу, но още преди финала Twitter изнесе статистика за случилото се в социалната мрежа през последните 16 дни. Над 150 милиона туита за Олимпиадата са били генерирани за малко повече от две седмици, а най-популярният спортист е Юсейн Болт от Ямайка, който е получил по свой адрес над 80 000 туита в минута докато е печелил златото на 200 метра спринт.

LG Optimus 2X ще получи Ice Cream Sandwich, но не е ясно дали и в България

1531
Написана от nixanbal 13 август 2012

Точно както се случи с HTC Desire HD и моделите Xperia от 2011 г. и при LG Optimus 2X различни официални източници първо казват, че ще има ъпдейт, а след това други такива отричат информацията. На собствениците на този телефон със сигурност им е писнало да чуват различни твърдения, но ето какво е положението в момента. Директно от Twitter акаунта на LG Корея беше съобщено, че след тестове Optimus 2X ще получи актуализация до Android 4.0.

Samsung Galaxy Ace Plus вече се продава от М-Тел, има 2 панела в комплекта

4293
Написана от nixanbal 13 август 2012

М-Тел обяви, че смартфонът Samsung Galaxy Ace Plus вече се продава в магазините им, като цената започва от 220 лв. с договор. Без обвързване апаратът струва 530 лв., а и в двата случая в комплекта влизат два цветни панела. Samsung Galaxy Ace Plus всъщност беше обявен много отдавна и беше първият нов модел, който компанията представи в началото на 2012 г. - още на 3-и януари, а като характеристики е по-скоро скромен дроид от нисък клас.

Смартфонът Acer CloudMobile най-после излиза на пазара

2422
Написана от nixanbal 13 август 2012

Acer представи смартфона CloudMobile още през февруари, но до днес устройството не е излязло на пазара. За щастие това скоро ще се промени и сайтът Expansys вече приема поръчки за него, като доставките са обещани за септември. За щастие, защото смартфонът предлага красив дизайн, прилични спецификации и приемлива цена.

Motorola със сериозни съкращения, поема нова посока в смартфон бизнеса

1536
Написана от nixanbal 13 август 2012

Смартфон бизнесът на Motorola, който Google окончателно придоби през месец май за $12.5 милиарда, не е успешен в момента и новият собственик логично предприема действия да промени това. И въпреки че основната причина за сделката бяха всички 17 000 патента на Motorola Mobility, Google все пак планира да направи необходимото, за да заработи и хардуерният бизнес в тяхна полза. Първата крачка са сериозни съкращения и закриване на офиси, а след това коренна промяна в портфолиото смартфони.

Motorola RAZR HD и RAZR MAXX HD може да се появят през октомври

2676
Написана от nixanbal 12 август 2012

Вече няколко пъти е ставало дума за необявения смартфон Motorola RAZR HD, който очакваме да има голям 4.6" HD дисплей. Изглежда Google не е въвела особено сериозна дисциплина в новопридобитата компания и устройството все още се бави, рискувайки характеристиките му да остареят, още преди да се е появило официално. Слухове от източник на HotHardware обаче сега съобщават, че RAZR HD ще излезе през месец октомври. По-интересното е друго - заедно с него Motorola щяла да представи и още един смартфон - RAZR MAXX HD.

Sony LT29i Hayabusa ще излезе на пазара под името Xperia TX

2384
Написана от nixanbal 12 август 2012

След като излезе куп информация за смартфон с кодово име Sony LT29i Hayabusa, днес става ясно, че на пазара устройството ще се появи като Xperia TX. Новината идва от "достоверен източник" на Xperia Blog и определено има логика, тъй като водещият модел Sony LT30p Mint ще бъде едно стъпало нагоре и ще се нарича Xperia T.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer