НачалоИграчкиНовият Sony Xperia sola предлага навигация без докосване на екрана

Новият Sony Xperia sola предлага навигация без докосване на екрана

5268
Написана от  nixanbal 13 март 2012
Новият Sony Xperia sola предлага навигация без докосване на екрана

Sony Xperia sola е новият смартфон на японската компания, за който отдавна се носят слухове и нееднократно се появяваха снимки. Да, това е моделът с кодово име Pepper, който върви под Android, има средноинтересни спецификации и нещо любопитно – възможност за сърфиране в мрежата без докосване на екрана. Повече за т.нар. технология floating touch и останалите екстри на Sony Xperia sola четете надолу...

Sony Xperia sola има 3.7“ Reality Display с Mobile BRAVIA Engine и 854х480 пиксела резолюция. В тънкия 9.9 мм профил има двуядрен процесор на 1 GHz, 8 GB вградена памет (5 GB достъпни) и microSD слот, NFC, Wi-Fi и GPS, както и 5-мегапикселова камера с автофокус и HD видеозапис.

6 XperiaSola PIU 1

Floating touch е нова технология за смартфоните на Sony, която според компанията ви позволява да навигирате в сайтовете само с движения на пръста над самия екран. Т.е. без дори да го докосвате. Когато решите да отворите линк все пак ще трябва да допрете пръста си до него.

Sony ще развие технологията floating touch и в бъдеще ще добави към нея нови възможности и приложения, които да я използват.

Смартфонът първоначално ще се появи с Android 2.3, но ще бъде ъпдейтнат до Ice Cream Sandwich през лятото. Очакваме пазарната премиера на Sony Xperia sola през второто тримесечие на годината в цветовете черно, бяло и червено.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer