НачалоНовиниНяма да има Skype за Nokia Lumia 610 и други модели с под 512 МВ RAM

Няма да има Skype за Nokia Lumia 610 и други модели с под 512 МВ RAM

9793
Написана от  nixanbal 23 май 2012
Няма да има Skype за Nokia Lumia 610 и други модели с под 512 МВ RAM

Skype за Windows Phone излезе като бета версия още в края на февруари, а през април потребителите (включително в България) вече можеха да изтеглят финалното издание на приложението. Още с анонса Microsoft (които притежават Skype) съобщиха, че смартфоните с по-малко от 512 МВ системна памет няма да работят добре с апликейшъна, но Nokia реши да провери това за своята Lumia 610. Оказа се, че Microsoft са били прави.

И така след месец тестове Nokia съобщи, че Skype няма да бъде достъпен за смартфоните ѝ с по-малко от 512 МВ системна памет, какъвто е базовият Nokia Lumia 610 например. Приложението вече не е достъпно в Marketplace за този модел, но потребителите, които са успели да го изтеглят досега, ще могат да продължат да го ползват. Да, защото смартфонът вече е по магазините в Китай например.

Коментарът на Nokia по случая е, че Skype може да работи на Lumia 610, но потребителското изживяване не е на ниво и не покрива очакванията на Nokia и Skype. 

Е, имайте го предвид, когато смартфонът се появи по-късно и в България, като това вероятно важи и за по-скромните устройства с WP на останалите производители - Samsung Omnia M да речем. Всички други модели от серията Lumia - 710, 800 и 900, ще могат да ползват приложението на пълна скорост.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer