НачалоНовиниОфициално е: Sony и Ericsson се разделят след 10-годишно партньорство

Официално е: Sony и Ericsson се разделят след 10-годишно партньорство

4911
Написана от  nixanbal 27 октомври 2011
Официално е: Sony и Ericsson се разделят след 10-годишно партньорство

Отдавна се говори за това, а слуховете се засилиха напоследък покрай 10-годишнината на джойнтвенчъра и момента, в който трябваше да бъде взето решение дали партньорството между Sony и Ericsson ще продължи. Вярвате или не, дойде краят на Sony Ericsson, или поне по начина по който ги познаваме. Отсега нататък ще говорим само за Sony, защото японската компания откупи дела на шведите и ще продължи да разработва смартфони под собствения си бранд.

Цената, която Sony са платили на Ericsson за 50-процентния дял, е 1.05 милиарда евро – близка до очакваната сума. Японците излизат от партньорството и с необходимия им набор патенти, с които подсигуряват портфолиото си и бъдещите разработки.

"Днес фокусът на Ericsson е върху световния пазар на безжични технологии като цяло; как безжичната свързаност може да бъде полезна на хората, на бизнеса и обществото отвъд мобилните телефони.", обясняват от шведската компания.

Очаква се финализирането по придобиването дела на Ericsson от Sony да приключи през януари 2012 г., след като бъде одобрено от съответните регулаторни органи.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer