НачалоНовиниПотвърдено: Без Ice Cream Sandwich за Xperia PLAY, за останалите идва до дни

Потвърдено: Без Ice Cream Sandwich за Xperia PLAY, за останалите идва до дни

2780
Написана от  nixanbal 26 май 2012
Потвърдено: Без Ice Cream Sandwich за Xperia PLAY, за останалите идва до дни

Официално е - смартфонът Xperia PLAY няма да опита нито хапка от Ice Cream Sandwich и ще си остане с 2.3 Gingerbread. В официалния си блог Sony Mobile съобщи, че след дълги тестове не са успели да разработят версия на Android 4.0, с която геймърският смартфон ще може да върви стабилно, особено при игри. Лоши новини за всички негови собственици. Останалите модели Xperia обаче ще получат ъпдейта още от следващата седмица.

Истината е, че липсата на ъпдейт звучи като кофти новини, но ако Ice Cream Sandwich ще направи телефона ви муден, ще развали удоволствието от гейминга и ще донесе куп други проблеми - наистина е най-добре да не бъде актуализиран. Това беше и логиката, която Motorola обясни онзи ден - ако е възможно Android 4.0 да развали изживяването от телефоните им и на практика не донесе нищо хубаво, те изобщо няма да ги ъпдейтват.

"В този случай ъпдейт до ICS би изложил на риск стабилността, а ние целим да осигурим качествено гейминг изживяване с нашите игри, оптимизирани и разработени за Xperia PLAY."

Тезата, че Xperia PLAY и Android 4.0 нямат общо бъдеще е била потвърдена от вътрешния екип разработчици на Sony Mobile, от техните партньори и общността на дивелопърите, с която компанията работи и от която получава обратна връзка. Преди време последните тестери получиха бета ROM на Ice Cream Sandwich за PSP телефона и очевидно впечатленията им не са били добри. 

Време е за добрите новини

Край с неприятните новини. В същото време Sony Mobile зарадва всички останали потребители на смартфони Xperia от 2011 г. насам, като обяви кога идват ъпдейтите за тях.

Новият Xperia S ще получи актуализация в края на месец юни, а след него излиза ICS и за Xperia P. Най-базовият в новото трио Xperia U обаче ще бъде ъпдейтнат едва през третата четвърт на годината. Странно, но няма нито дума за Xperia sola.

Иначе знаете, че актуализацията за Xperia arc S, Xperia ray и Xperia neo V започна още миналия месец, а всички останали - Xperia arc, Xperia neo, Xperia mini pro, Xperia mini, Xperia pro, Xperia active и Live with Walkman, ще могат да се радват на Android 4.0 от следващата седмица.

Актуализацията, която Sony започва следващата седмица, ще бъде до Android 4.0.4, а собствениците на Xperia arc S, ray и neo V също могат да разчитат, че ще я получат, тъй като първият ъпдейт за тях беше до 4.0.3.

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer