НачалоНовиниПродажбата на VIVACOM се отлага, не е одобрена нито една оферта

Продажбата на VIVACOM се отлага, не е одобрена нито една оферта

2832
Написана от  nixanbal 02 май 2012
Продажбата на VIVACOM се отлага, не е одобрена нито една оферта

За продажбата на VIVACOM се говори в последните няколко месеца и въпреки че очаквахме всеки момент да бъде обявен новият собственик на телекома, сделка изглежда няма да има. Информацията идва от "три независими източника" на Капитал Daily, които обясняват, че кредиторите не са одобрили нито едно предложение.

Офертата на Корпоративна търговска банка, участваща с руската ВТБ, както и тази на исландския милиардер Тор Бьорголфсон са определени като "слаби", съобщават източниците на Капитал Daily. Турският оператор Turkcell пък, който се считаше за най-възможен купувач на БТК, е бил отхвърлен заради условие твърде голяма сума да бъде блокирана до изясняване на претенциите от страна на държавата към предишните собственици на телекома.

Все пак има от 1 до 10% вероятност Turkcell да купи VIVACOM, но финланата развръзка от процедурата ще стане ясна до няколко дни. Ако сделката не се случи, нова процедура по продажбата на телекома може да започне след година-две.

Новината за мен е по-скоро неприятна, тъй като придобиването на VIVACOM от голям телеком като турския, който от своя страна е свързан с големи операторски групи в много други държави, би било по-скоро успех. Това щеше да даде на оранжевите достъп до ресурс на много по-голяма от тях компания, а това би било благоприятно по много начини и за крайните потребители в България.

Всичко това, разбира се, все още е неофициална информация, така че предстои да научим тепърва какво се случва...

Източник

Редакция: Turkcell пусна съобщение до медиите, в което казва следното:

"От новините в медиите научихме, че нашата оферта за придобиване на 93.99% дял от българския оператор, БТК АД (VIVACOM), базирано на решение от нашия борд на директорите, не е била приета. Нашата компания обаче не е получила никакво официално уведомление по въпроса."

Ревю на смарт електрическата четка за зъби Oral-B iO 10

В канала на nixanbal обикновено си говорим за ъпгрейди на телефони, но този път ще ви разкажа за новата четка…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer