НачалоНовиниПървата партида iPhone 5 беше разграбена за един час

Първата партида iPhone 5 беше разграбена за един час

4756
Написана от  nixanbal 14 септември 2012
Първата партида iPhone 5 беше разграбена за един час

Днес, 14 септември, стартираха предварителните поръчки на новия iPhone 5, макар и само в 9 от най-големите страни. Заявените днес бройки Apple обеща да достави на 21-ви септември, но само час след пускането на смартфона в онлайн магазина на компанията първоначалната партида изглежда е била изчерпана и следващите клиенти вече ще получат устройството не по-рано от 28-ми или дори чак през октомври.

Това е просто статистика и със сигурност не изненадва никого, тъй като iPhone се е доказал като най-бързо продавания смартфон още преди години, постигайки рекордни продажби в рамките на дни и дори часове.

От новия iPhone 5 анализаторите вече правят прогнози, че Apple ще продаде минимум 10 милиона само до края на този месец. Само за 16 дни! Един от най-сериозните съперници Samsung Galaxy S III за сравнение постигна бройката след 50 дни на пазара.

В САЩ iPhone 5 се продава на цени от $199 с двугодишен договор. В България все още очакваме смартфона, но би трябвало да го видим до края на годината, тъй като Apple вече заяви, че до декември той ще се продава в 100 държави. Това е най-мащабната премиера на iPhone досега.

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer