НачалоИграчкиПървият смартфон на Sony е Xperia ion – 4.6“ дисплей и LTE поддръжка

Първият смартфон на Sony е Xperia ion – 4.6“ дисплей и LTE поддръжка

4154
Написана от  nixanbal 09 януари 2012
Първият смартфон на Sony е Xperia ion – 4.6“ дисплей и LTE поддръжка

На CES 2012 се появи официално първият смартфон под бранда на Sony – Xperia ion. Устройството разполага с огромен 4.6“ HD дисплей, върви под Android 2.3 Gingerbread и е първият смартфон Xperia с LTE поддръжка. Sony Xperia ion ще се появи на северноамериканския пазар през второто тримесечие на 2012 г.

Дисплеят на Xperia ion има диагонал от 4.6“ и HD резолюция от 1280х720 пиксела и използва Sony Mobile BRAVIA Engine за по-добро цветопредаване. Смартфонът предлага отлична 12-мегапикселова камера с Exmor R сензор на Sony и с Full HD видеозапис, на която са нужни 1.5 секунди от стартирането до първата снимка – т.нар. Fast Capture. Има и предна 1.3 МР камера с HD видеозапис.

sony xperia ion

Под капака на 140-грамовия Sony Xperia ion тиктака двуядрен процесор на 1.5 GHz, 1 GB RAM, вградената памет е 16 GB, поддържа NFC, DLNA и има HDMI изход с BRAVIA Sync, за да споделяте HD съдържание на голям екран. Профилът на апарата е 10.8 мм.

Reality дисплеят на Sony Xperia ion няма разстояние/въздух между пикселите и стъклото, което прави иконките и картината изключително живи. Такава е и технологията при новите модели на Nokia.

Sony Xperia ion е смартфон, който ще се продава в САЩ от оператора AT&T, но е повече от възможно да видим негов еквивалент и за Европа. Вероятно на Конгреса в Барса в края на февруари.

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer