НачалоНовиниРешиха стандарта за следващото поколение nanoSIM карти

Решиха стандарта за следващото поколение nanoSIM карти

6315
Написана от  nixanbal 01 юни 2012
Решиха стандарта за следващото поколение nanoSIM карти

След няколкомесечни спорове между два лагера на големи имена от индустрията, Европейският институт за телекомуникационни стандарти най-после избра стандарта за бъдещите nanoSIM карти, които са следващата стъпка след microSIM. Не се казва официално, че ETSI са избрали варианта на Apple пред този на RIM, Nokia и Motorola, но обяснението, че новите nanoSIM карти ще са съвместими със старите слотове (посредством преходници) подсказва, че именно компанията на Тим Кук е надделяла. 

Припомням ви, че RIM, Nokia и Motorola се бяха обединили около решение, което потребителите можеха да поставят и вадят от телефоните си само с натиск. За целта nanoSIM предложението им имаше малка резка, която да задържа чипа на място.

Изглежда институтът обаче е предпочел варианта на Apple, който компанията е направила съвместим и със старите (по-големи) SIM слотове посредством преходник или малко "легло", в което се поставя SIM картата. Знаете, че Apple не използва "push-push" технологията за поставяне на картите в устройствата си. 

Bildschirmfoto 2012-06-01 um 13.34.23-eb0c41b3d30c9644

Новите nanoSIM карти ще имат размери от 12.3х8.8х0.67 мм, което е 40% по-малко от най-малките SIM карти днес.

nanosim

Избраният стандарт се нарича още fourth form factor (четвърти формфактор) или 4FF и тези карти ще имат еднаква функционалност с досегашните SIM. Той ще позволи на производителите да създават още по-тънки и по-копактни мобилни устройства.

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer