НачалоНовиниСпад в продажбите на iPhone за тримесечието, следващата четвърт ще бъде рекордна

Спад в продажбите на iPhone за тримесечието, следващата четвърт ще бъде рекордна

3067
Написана от  nixanbal 19 октомври 2011
Спад в продажбите на iPhone за тримесечието, следващата четвърт ще бъде рекордна

Покрай всички анонси тези дни не бива да пропускаме и една много важна и със сигурност интересна новина от Apple – компанията представи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на фискалната 2011-а, приключило на 24 септември. Печалбата бележи сериозен ръст на годишна база, но сравнено с предходното тримесечие Apple върви надолу.

За последните три месеца компанията отчита $28.27 милиарда приходи и $6.62 милиарда печалба, докато за предишния отчетен период числата са били $28.57 милиарда приходи при $7.31 милиарда нетна печалба. Съвсем лек спад, но пък достатъчен, за да прекъсне серията от рекорди, които Apple бележеше тримесечие след тримесечие.

Продажбите на iPhone за юли-септември са 17.07 милиона броя, което е по-малко от достигнатите 20.34 милиона за предишната четвърт, но в навечерието анонса на iPhone 4S, като че ли е било съвсем разумно потребителите да изчакат премиерата на новия модел. Интересът към таблета iPad обаче расте и продажбите са скочили с близо 2 милиона броя до 11.12 млн.

63% от приходите на Apple за тримесечието са дошли от продажби извън САЩ.

features icloud itunes

При компютрите Mac също има покачващо се внимание и за тримесечието са продадени над 4.89 милиона (3.95 млн. за предишната четвърт), което е 26% ръст спрямо същия период година по-рано и вероятно се дължи на новите юлски попълнения в портфолиото на Apple. Плейърите iPod обаче продължават да следват затихващата тенденция в продажбите си и за тримесечието са продадени с 27% по-малко от музикалните машинки спрямо Q4 на фискалната 2010 г. – 6.62 милиона.

През следващото тримесечие, първата четвърт на фискалната 2012-а, Apple прогнозира $37 милиарда приходи и предвид новия iPhone 4S и задаващите се коледни празници, рекордната сума може да бъде постигната като нищо.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer