НачалоНовиниСписък със смартфоните на Sony за 2012 г.

Списък със смартфоните на Sony за 2012 г.

3374
Написана от  nixanbal 18 януари 2012
Списък със смартфоните на Sony за 2012 г.

След обявения миналата седмица Xperia S се оказва, че Sony ни готви поне още три нови модела за Световния мобилен конгрес в Барселона. На събитието си на 26 февруари японският производител ще представи Nypon, Kumquat и Pepper, чиито цени ще са между 370 и 262 евро. Информация за тях, както и за останалите планирани модели за 2012 г., моля, четете по-надолу...

Списъкът по-долу всъщност представя всички смартфони, които Sony смята да анонсира до края на годината. Информацията идва от GSMArena.com, като всичко в таблицата съвпада с вече ясните детайли. Така например цената от 462 евро за Xperia S е сходна с обявената вече от сайта Clove, а имената Nypon, Kumquat и Pepper също не са ни непознати.

Sony Nypon LT22i

Sony Nypon ще струва 370 евро и ще предлага двуядрен процесор на 1 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет, 8 МР камера с Exmor R сензор и Full HD видеозапис, както и 4“ Reality Display с резолюция qHD (960x540 пиксела). Въпреки че не е HD, по моя информация дисплеят на Nypon ще предлага отлично качество на картината и отлична видимост под всеки ъгъл. Разликата с флагмана Xperia S изглежда е в по-слабия процесор, малко по-малкия диагонал на екрана и камерата, която тук е 8, а не 12-мегапикселова.

Sony Kumquat ST25i

Sony Kumquat изглежда ще е най-достъпното ново попъление в каталога на Sony след Конгреса в Барселона. Смартфонът ще струва 262 евро и за толкова ще предлага двуядрен процесор на 1 GHz, 3.5“ Reality Display, 5 МР камера с Exmor R сензор и HD видеозапис.

Sony Pepper МТ27i

Pepper също се появи неофициално преди няколко дни, като се смята, че ще бъде наследник на Sony Ericsson Xperia neo V. Смартфонът ще струва 308 евро и ще има двуядрен процесор на 1 GHz, 3.7“ дисплей с резолюция 854х480 пиксела, 5 МР камера и HD видеозапис. Дали незначителната разлика от 0.2“ в дисплеите е единственото отличие между Pepper и Kumquat, предстои да разберем скоро.

Освен всички изброени модели за 2012 г. Sony подготвя още цял куп нови смартфони. Сред тях се открояват Hayabusa (премиера през юли) и Mint I (премиера през септември), които ще бъдат и най-скъпитие/функционални модели на компанията с цени 493 и 562 евро съответно. За Nypon, Kumquat и Pepper е посочена пазарна премиера през месец април, което подсказва, че би трябвало триото да бъде обявено едновременно – вероятно на MWC 2012. Разбира се, не е изключено Конгресът за Sony да приключи и с още някой анонс. Следете блога за подробности по темата, ще бъде интересно!

SonyRoadmap

Sony Nypon, Kumquat и Pepper ще вървят под Android Gingerbread, но ще получат ъпдейт до 4.0. По-интересният въпрос е дали през тази година Sony ще представи и смартфон под Windows Phone, както твърдят някои пресни слухове...

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer