НачалоНовиниСтив Джобс се оттегля от шефското място в Apple

Стив Джобс се оттегля от шефското място в Apple

4248
Написана от  nixanbal 25 август 2011

jobs hero20110329

Дългогодишният CEO на Apple Стив Джобс се оттегля от поста си, а на негово място бордът на директорите избра Тим Кук. Причината Джобс отбелязва сам - вече не може да изпълнява задълженията си пълноценно и е дошъл денят да слезе от шефския пост. Припомням ви, че шефът на Apple отдавна има здравословни проблеми.

В отворено писмо до Apple Стив Джобс посочва именно Тим Кук (на снимката долу) като най-подходящ негов наследник, а за себе си би желал да поеме единствено длъжността председател на борда на директорите в компанията. Бордът е уважил и двете желания.

Джобс напуска поста си с оптимизъм за Apple и пише, че най-светлите дни за компанията тепърва предстоят. А какво мислите вие? Дали конкуренцията няма да се възползва от момента и да успее да превземе част от пазарния дял на Apple?

apple-exec-tim-cook
Тим Кук е новият главен изпълнителен директор на Apple. Кук е служител на компанията вече 13 години, като досега е заемал поста Chief Operating Officer.

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer