НачалоНовиниТелеком оборудването в метрото ще бъде уникално за България, лесно за преход към 4G

Телеком оборудването в метрото ще бъде уникално за България, лесно за преход към 4G

3334
Написана от  nixanbal 19 юни 2013
Телеком оборудването в метрото ще бъде уникално за България, лесно за преход към 4G

Трите телекома работят по общ проект за осигуряване на покритие в софийското метро, който трябва да бъде финализиран до края на есента. Новата информация е, че доставчик на оборудването ще бъде Ericsson, а по-надолу ви предлагам и някои детайли от шведската компания.

Покритието ще бъде както за метростанциите, така и за тунелите, така че навсякъде под земята се очаква да имаме обхват без прекъсване. Ще бъде осигурено 2G (GSM/GPRS/EDGE на 1800 MHz) и 3G (UMTS/HSDPA/HSPA+ на 2100 MHz) покритие за мрежите на Мтел, GLOBUL и VIVACOM. 

Ericsson ще използва уникално за страната ни решение от последно поколение за покритие на затворени пространства, което се базира на опита от световни проекти, реализирани например в САЩ.

От Ericsson не коментират каква е цената на договора с нашите оператори, но споделят нещо важно - надграждането към 4G ще бъде възможен и лесен процес, когато един ден се стигне до комерсиален старт на LTE мрежите у нас. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer