НачалоОператориТри мартенски оферти на мобилните оператори, които трябва да пропуснете

Три мартенски оферти на мобилните оператори, които трябва да пропуснете

5416
Написана от  nixanbal 16 март 2011

oferti_mobilnite_operatori_bulgaria_mtel_globul_vivacom

“С M-Tel ZERO говорите за 0 стотинки на минута” – няма как да не сте чували това в реклама по телевизията, в която Мария Силвестър се чекне в компанията на симпатично куче. Позитивен човек съм, но естествено, че е твърде хубаво, за да е истина. Ако влезете в сайта и прочетете условията, ще разберете, че става въпрос за следното:

 

Цената от 0,00 лв./мин. важи за първите 1000 минути изходящи разговори на месец към мобилната мрежа на М-Тел, след заплащане на първоначална такса за всеки разговор от 0,12 лв. След изчерпването им се прилага цена от 0,24 лв./мин. и първоначална такса за разговор от 0,12 лв.

Излиза, че разговорът всъщност си има цена и тя е 12 ст., което макар и в пъти по-малко от редовната цена за минута, не прави 0 стотинки, нали? Честно казано, дори приемайки това условие, самият тарифен план не е чак толкова лош. Лошо впечатление обаче направи на много хора, че такава подробност е запазена за дребния шрифт в сайта.

Детайлите около M-Tel ZERO са следните – плащате 9.90 лв. месечна такса, за която имате възможност да говорите 1000 минути с мобилните номера на М-Тел за 12 ст./разговор., а след това таксуването е по 24 ст. на минута+ 12 ст. първоначална такса. Толкова струва и минута към всички национални мрежи в страната – 0.24 ст. + 0.12 ст. първоначална такса за всяко обаждане.

GLOBUL този път имат включване със своята оферта за тарифните планове Web&Talk, за които предлагат половин месечна такса на новите абонати. Помоцията обаче е валидна за скромен период от 2 месеца и то само при подписване на двугодишен договор. Е, пак е нещо ще си каже човек, но подобни предложения могат да имат и отрицателен ефект в отношението на потребителите. Иначе плановете Web&Talk претърпяха леки козметични промени в добра посока и ако смятате да сключвате договор за някой от тях, условията са по-добри от всякога.

VIVACOM влиза в класацията с една оферта, с която привлича нови абонати. Ако сключите договор за мобилни гласови услуги с оператора през март, ще получите безплатно ползване на +VIVA за един или три месеца. Това е допълнителен пакет с редовна цена 6.90 лв., който ви позволява да говорите с мобилните номера на VIVACOM за 1 стотинка на минута. Супер! Само че всички тарифни планове на оператора включват стотици, а някои и хиляди минути в мрежата, с което въпросната оферта ми се струва недомислена?

Huawei представи в Дубай смарт часовниците Watch 4 Pro Space Edition, Watch Fit 3 и още нови устройства

Huawei представи днес в Дубай новите си смарт часовници Watch 4 Pro Space Edition и Watch Fit 3, а също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer