НачалоНовиниТърси се нов собственик на GLOBUL, Turkcell е потенциален купувач

Търси се нов собственик на GLOBUL, Turkcell е потенциален купувач

3100
Написана от  nixanbal 23 юни 2012
Търси се нов собственик на GLOBUL, Turkcell е потенциален купувач

Гръцкият телекомуникационен оператор OTE търси нов купувач на GLOBUL, а с приходите от сделката ще се опита да стабилизира финансовото си положение, съобщава Капитал. Потенциални купувачи на втория най-голям телеком в България са Vodafone, Orange (France Telecom), както и отпадналият от търга за VIVACOM - Turkcell.

За консултант по сделката OTE са наели лондонското подразделение на американската банка Citygroup, които вече са изпратили покани за участие в търга на изброените компании. Според Капитал кръгът от потенциални купувачи може да бъде разширен.

Заедно с GLOBUL ще бъде продадена и веригата магазини Germanos, но дори така OTE едва ли ще успее само с тази сделка да покрие задълженията си от 3.4 милиарда евро.

Новината за решението на OTE всъщност е официална, тъй като е била потвърдена от самия телеком за българския вестник. Deutsche Telekom, които държат 40% от OTE, както и гръцкото правителство с неговата "златна акция" също ще имат дума в решенията около сделката.

Ако някоя от изброените телеком групи, опериращи и в други европейски страни, се окаже новият собственик на GLOBUL и Germanos вероятно новините ще са добри и за нас, крайните потребители. Що се отнася до Turkcell - след отхвърлената им оферта за покупката на VIVACOM, турският оператор заяви, че продължава да търси нови възможности за такава инвестиция в региона.

източник: Капитал

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer