НачалоНовиниУлтратънкият дроид Huawei Ascend P1 пристига в Европа през лятото

Ултратънкият дроид Huawei Ascend P1 пристига в Европа през лятото

2839
Написана от  nixanbal 18 април 2012
Ултратънкият дроид Huawei Ascend P1 пристига в Европа през лятото

Китайците от Huawei вече заявиха намеренията си да се съсредоточат върху високия клас смартфони, да акцентират върху качеството и най-интересното – да щурмуват европейския пазар. Следвайки плана си, компанията обяви, че новият ѝ смартфон Ascend P1 ще пристигне в Европа през лятото.

Huawei Ascend P1 е ултратънък смартфон под Android 4.0 Ice Cream Sandwich, който има 4.3“ Super AMOLED дисплей с qHD резолюция. Той използва двуядрен процесор на 1.5 GHz, има 1 GB RAM памет, microSD слот и 8 МР камера.

Интересно за смартфона е, че е тънък 7.69 мм и въпреки това има батерия с капацитет 1670 mAh. Още по-интересно е, че китайците представиха и Ascend P1 S, който е същият модел, но още по-тънък – едва 6.68 мм (!) и с още по-добра батерия - 1800 mAh.

Все още няма информация за цената, на която Huawei Ascend P1 ще се продава в Европа (надявам се и в България). Иначе в Хонг Конг, Тайван и Австралия ще получат устройството още през месец май, а в Латинска Америка ще излезе през юни.

MWC 2023: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте от Барселона и Mobile World Congress (Световния мобилен конгрес), където съм на живо за 12-а поредна година! Това е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer