НачалоНовиниЩе откупи ли Sony дела на Ericsson в общото им предприятие?

Ще откупи ли Sony дела на Ericsson в общото им предприятие?

3050
Написана от  nixanbal 07 октомври 2011
Ще откупи ли Sony дела на Ericsson в общото им предприятие?

Слуховете за раздялата на Sony и Ericsson се носят от години и винаги се появяват в трудните моменти на джойнт венчъра. Сега, когато Sony Ericsson отчете 50 милиона евро загуби за второто тримесечие на 2011 г., отново тръгна мълвата, че Sony иска да откупи дела на Ericsson и да продължи да развива бизнеса като самостоятелна компания.

Новината идва от The Wall Street Journal, които съобщават, че сделката е на път да бъде финализирана, макар и с някои трудности пред нея. Не е изяснена например стойността на 50-процентовия дял на шведската компания, чиито патенти се оценяват на около $1.3 - $1.7 милиарда. Според източника целта на Sony е да обедини производството си на таблети, смартфони и преносими игрови конзоли, което ще спести разходи на компанията и ще й позволи да създава по-конкурентни устройства. Причина за слуховете е още 10-годишнината на джойнт венчъра, като този месец трябва да бъде решено дали партньорството ще бъде продължено или не.

Финансовите резултати на Sony Ericsson за третата четвърт на 2011 г. ще бъдат обявени в петък, 14 октомври.

Истината е, че извън неблагоприятната финансова картинка Sony Ericsson тръгна по правилния път и с помощта на Android създава добри устройства във всеки ценови клас. Дали слуховете за раздялата на джойнт венчъра ще се окажат истина – все още съм скептично настроен, но създаването на таблети само под бранда на Sony може би е знак от японците.

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer