НачалоНовини1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

2118
Написана от  nixanbal 13 февруари 2012
1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

Докато Apple води неясен брой дела срещу Samsung, компанията също така успява да натрие носа на южнокорейците с превземане на пазара в родината им. Според данни на Korea Herald от iPad са продадени над 1 милион броя в Южна Корея, което е около 70-80% от пазара на таблети в страната.

Първият модел на iPad е дебютирал в Южна Корея през ноември 2010 г., а iPad 2 е излязъл през миналия април. Само за 2011-а от двата таблета са продадени над 700 000 бройки, а интересът днес не дава и знак, че намалява.

Смята се, че официалната бройка на iPad в Южна Корея е дори по-голяма, тъй като много потребители са внесли таблета от чужбина, преди да се е продавал в страната.

Два от три продадени таблета Apple са версията само с Wi-Fi, което показва, че потребителите там избягват допълнителен договор с оператор за мобилен интернет.

Е, Samsung изглежда ще трябва да поработи сериозно върху маркетинга на таблетите си в родината. А ако само Apple държи 70-80 на сто от пазара в Южна Корея, какво остава за Galaxy Tab и компания?

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer