НачалоНовини1 милион предварителни поръчки за първия Android смартфон на Nokia в Китай

1 милион предварителни поръчки за първия Android смартфон на Nokia в Китай

3507
Написана от  nixanbal 14 март 2014
1 милион предварителни поръчки за първия Android смартфон на Nokia в Китай

Nokia X е първата авантюра на финландците с операционната система на Google и въпреки че от последната не е останало почти нищо, на развиващите се пазари смартфонът с атрактивна цена изглежда ще се радва на сериозен успех. Това подсказва представянето на Nokia X в Китай до момента, където за 4 дни апаратът е бил поръчан от над 1 милион души. 

Новината за постижението идва от официалната страница на Nokia в китайската социална мрежа Weibo, а тепърва числото ще расте, защото премиерата на Nokia X в Китай е на 25 март. 

Ще бъде интересно да проследим дали Microsoft ще продължи серията смартфони с Android, когато придобие бизнеса с устройства на Nokia, а също и дали трите обявени устройства ще пристигнат в България. 

Припомням ви, че Nokia X струва едва 89 евро без договор и предлага близък до серията Lumia дизайн, 4" IPS WVGA дисплей, 1 GHz процесор, 512 МВ RAM, 4 GB вградена памет + microSD слот, 3 МР камера с фиксиран фокус и версия с два SIM слота. 

Nokia X

На MWC 2014 в края на февруари Nokia представи още модела Nokia X+ - идентичен с X, но със 768 MB RAM и 4 GB карта в комплекта, а също и Nokia XL, който има сходни характеристики, но с 5" дисплей. Цените на тези два модела са 99 и 109 евро съответно. 

Въпреки че вървят под Android, смартфоните на Nokia предлагат силно променен интерфейс, напомнящ Windows Phone, а също и достъп до услуги на Nokia и Microsoft, вместо до обичайните услуги на Google. 

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer