НачалоИграчки10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

9543
Написана от  nixanbal 02 март 2012
10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

С нестандартния си размер Samsung Galaxy Note е позициониран между смартфоните и таблетите, а освен това има и писалка. В момента доставките на устройството прехвърлят 2 милиона броя и Samsung решиха, че е точното време да обявят Galaxy Note 10.1. Пък и какъв по-подходящ момент от MWC 2012 в Барселона. Новата машина обаче е пълноценен таблет, макар и странният стилус все още да присъства.

Като потребител на Galaxy Tab 10.1 срещата с новия Note 10.1 не ме изненада – двете устройства са сходни като спецификации, а и като дизайн и размери. При Galaxy Note 10.1 обаче тъмният вариант събира отпечатъци като пощенски марки и гледката беше направо неприятна.

Разлика в дизайна е и позицията на високоговорителите, които вече са две тънки решетъчни линии от двете страни на екрана. Решението е добро, защото при работа с една или две ръце няма опасност да ги покриете с длан и да заглушите звука, както е при Asus Transformer Prime.

Различен е и процесорът в Galaxy Note 10.1, който вече не е NVIDIA Tegra 2 на 1 GHz, а двуядрен на 1.4 GHz.

В софтуерно отношение Samsung Galaxy Note 10.1 върви под Android 4.0 и има фирмения интерфейс TouchWiz. Предварително са инсталирани приложенията Adobe Photoshop Touch и Adobe Ideas, оптимизирани за работа с писалката S Pen.

Като цяло новият Note е приятна машинка, особено ако нямате никакъв таблет и в момента избирате такава машина. Когато в разговор представител на Samsung ме попита дали бих си купил новия модел при положение, че имам Galaxy Tab 10.1, отговорът ми беше по-скоро не. Освен това дизайнът на моя таблет е по-сполучлив от този, поне според моето мнение.

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer