НачалоИграчки10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

8503
Написана от  nixanbal 02 март 2012
10-инчов таблет с писалка – вижте новия Samsung Galaxy Note 10.1

С нестандартния си размер Samsung Galaxy Note е позициониран между смартфоните и таблетите, а освен това има и писалка. В момента доставките на устройството прехвърлят 2 милиона броя и Samsung решиха, че е точното време да обявят Galaxy Note 10.1. Пък и какъв по-подходящ момент от MWC 2012 в Барселона. Новата машина обаче е пълноценен таблет, макар и странният стилус все още да присъства.

Като потребител на Galaxy Tab 10.1 срещата с новия Note 10.1 не ме изненада – двете устройства са сходни като спецификации, а и като дизайн и размери. При Galaxy Note 10.1 обаче тъмният вариант събира отпечатъци като пощенски марки и гледката беше направо неприятна.

Разлика в дизайна е и позицията на високоговорителите, които вече са две тънки решетъчни линии от двете страни на екрана. Решението е добро, защото при работа с една или две ръце няма опасност да ги покриете с длан и да заглушите звука, както е при Asus Transformer Prime.

Различен е и процесорът в Galaxy Note 10.1, който вече не е NVIDIA Tegra 2 на 1 GHz, а двуядрен на 1.4 GHz.

В софтуерно отношение Samsung Galaxy Note 10.1 върви под Android 4.0 и има фирмения интерфейс TouchWiz. Предварително са инсталирани приложенията Adobe Photoshop Touch и Adobe Ideas, оптимизирани за работа с писалката S Pen.

Като цяло новият Note е приятна машинка, особено ако нямате никакъв таблет и в момента избирате такава машина. Когато в разговор представител на Samsung ме попита дали бих си купил новия модел при положение, че имам Galaxy Tab 10.1, отговорът ми беше по-скоро не. Освен това дизайнът на моя таблет е по-сполучлив от този, поне според моето мнение.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer