НачалоНовини$120 милиона обезщетение дължи Samsung на Apple заради нарушени патенти

$120 милиона обезщетение дължи Samsung на Apple заради нарушени патенти

3136
Написана от  nixanbal 03 май 2014
$120 милиона обезщетение дължи Samsung на Apple заради нарушени патенти

Поредният съдебен сблъсък между водещите производители на смартфони Samsung и Apple получи решение от съда в Сан Хосе, Калифорния, с което стана ясно, че и двете компании дължат една на друга обезщетение заради взаимно нарушени патенти. Докато корейците трябва да получат от Apple едва $158 400, дългът им към създателите на iPhone е цели $119 625 000. 

Близо $120 милиона обезщетение дължи Samsung на Apple заради два нарушени патента, свързани с превръщането на адреси и телефонни номера в линкове и с метода на отключване с приплъзване (slide to unlock). Сумата обаче е многократно по-малка от тази, на която Тим Кук и компания се надяваха при старта на делото, а тя беше над $2 милиарда.

Apple от своя страна също трябва да плати на корейците обезщетение заради един нарушен патент със своите модели iPhone и iPod touch. Сумата е $158 400 и също е далеч от първоначалните очаквания на Samsung, които претендираха за $6.2 милиона. Нарушеният патент на Samsung е свързан с възможности в галерията. 

По време на делото от Samsung са заявили, че Apple силно преувеличават важността на патентованите функционалности на iPhone, пише Reuters, докато Apple смятат, че корейците не биха успели, без да копират техните устройства. 

Смарт телевизорът KIVI KidsTV предлага смислен дизайн и специфични функции за децата

На пазара рядко има продукти като този, затова и не бих искал да крия въудошевлението си още отначало. KidsTV е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer