НачалоНовини15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

964
Написана от  nixanbal 05 март 2023
15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

15-инчов MacBook Air, нов 24" настолен iMac и най-после - Mac Pro с чипсет на Apple. Това са част от компютрите, които американската компания планира за 2023 г., а Марк Гърман от Bloomberg споделя подробности в днешния си бюлетин.

Новият iMac е едно от най-чаканите устройства на Apple, казва журналистът, който разкрива, че настолният компютър от типа "всичко в едно" ще запази 24-инчовия си екран и ще се предлага в същите цветове, както досега, включително синьо, сребристо, розово и оранжево. 

Компютърът ще използва ново поколение чипсет М и ще надгради досегашния модел, оборудван с вече остарелия М1. Ща има вътрешен редизайн и разместване на компонентите, а освен това производственият процес за прикрепване на стойката ще бъде различен, казва Гърман. 

Разработката на новия iMac вече е напреднала, но той не се очаква на пазара прези втората половина на годината. 

color front green  eb8qbnemmre6 large 2x

Apple планира още три нови модела Mac, които ще лансира между късната пролет и лятото на 2023 г. Това включва 15-инчова версия на MacBook Air, обновен 13-инчов MacBook Air и за първи път - Mac Pro с Apple Silicon, който досега се предлагаше само с Intel. 

Източникът не посочва категорично кои процесори ще използват изброените компютри, но за Mac Pro се говори, че това ще бъде M2 Ultra, включващ 24-ядрен процесор, графика със 76 ядра и опция за конфигуриране с до 192 GB RAM. 

Все пак очаква се iMac да излезе със следващото поколение M3 чипсети, които би трябвало да са заложени и в 13" MacBook Air, тъй като предишното поколение е с М2. Остава въпросът дали и изцяло новият 15" модел Air ще бъде с М3 или ще избърза и ще излезе с М2. 

Премиерата на серията M3 чипсети на Apple, които ще бъдат първите по 3-нанометров процес на компанията, може да се състои в началото на юни, по време на WWDC 2023. 

Марк Гърман очаква и нови модели MacBook Pro с 14" и 16" екрани, които ще се базират на M3 Pro и M3 Max. Те обаче се задават догодина. Също през първото полугодие на 2024-а може да видим изцяло нов iPad Pro с OLED екран и М3 чип. През 2025 г. пък се задават и първите лаптопи на Apple с тъчскрийн и OLED панел

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer