НачалоНовини15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

826
Написана от  nixanbal 05 март 2023
15" MacBook Air, нов iMac и първият Mac Pro с чипсет на Apple се задават през 2023 г.

15-инчов MacBook Air, нов 24" настолен iMac и най-после - Mac Pro с чипсет на Apple. Това са част от компютрите, които американската компания планира за 2023 г., а Марк Гърман от Bloomberg споделя подробности в днешния си бюлетин.

Новият iMac е едно от най-чаканите устройства на Apple, казва журналистът, който разкрива, че настолният компютър от типа "всичко в едно" ще запази 24-инчовия си екран и ще се предлага в същите цветове, както досега, включително синьо, сребристо, розово и оранжево. 

Компютърът ще използва ново поколение чипсет М и ще надгради досегашния модел, оборудван с вече остарелия М1. Ща има вътрешен редизайн и разместване на компонентите, а освен това производственият процес за прикрепване на стойката ще бъде различен, казва Гърман. 

Разработката на новия iMac вече е напреднала, но той не се очаква на пазара прези втората половина на годината. 

color front green  eb8qbnemmre6 large 2x

Apple планира още три нови модела Mac, които ще лансира между късната пролет и лятото на 2023 г. Това включва 15-инчова версия на MacBook Air, обновен 13-инчов MacBook Air и за първи път - Mac Pro с Apple Silicon, който досега се предлагаше само с Intel. 

Източникът не посочва категорично кои процесори ще използват изброените компютри, но за Mac Pro се говори, че това ще бъде M2 Ultra, включващ 24-ядрен процесор, графика със 76 ядра и опция за конфигуриране с до 192 GB RAM. 

Все пак очаква се iMac да излезе със следващото поколение M3 чипсети, които би трябвало да са заложени и в 13" MacBook Air, тъй като предишното поколение е с М2. Остава въпросът дали и изцяло новият 15" модел Air ще бъде с М3 или ще избърза и ще излезе с М2. 

Премиерата на серията M3 чипсети на Apple, които ще бъдат първите по 3-нанометров процес на компанията, може да се състои в началото на юни, по време на WWDC 2023. 

Марк Гърман очаква и нови модели MacBook Pro с 14" и 16" екрани, които ще се базират на M3 Pro и M3 Max. Те обаче се задават догодина. Също през първото полугодие на 2024-а може да видим изцяло нов iPad Pro с OLED екран и М3 чип. През 2025 г. пък се задават и първите лаптопи на Apple с тъчскрийн и OLED панел

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer