НачалоНовини20 снимки и първа среща с металния фаблет Huawei Ascend Mate 7

20 снимки и първа среща с металния фаблет Huawei Ascend Mate 7

14506
Написана от  nixanbal 07 септември 2014
20 снимки и първа среща с металния фаблет Huawei Ascend Mate 7

На IFA 2014 присъстваше и китайският производител Huawei, който представи новия си фаблет Ascend Mate 7. Въпреки името дисплеят има диагонал от 6 инча, но не това е най-интересното тук. Ascend Mate 7 идва с тънък метален корпус и скенер за пръстови отпечатъци на задния панел. 

Големият телефон има тънка рамка около дисплея си, която позволява една идея по-умерени размери, независимо от сериозния диагонал. 

А 6-инчовият дисплей е с резолюция Full HD, което е стъпка зад флагманите на Samsung и LG, но все пак съвсем приемливо за приятната гледка. За съжаление екранът на Ascend Mate 7 не впечатлява с контраст и яркост - поне на щанда при изкуственото осветление отгоре нещата не изглеждаха никак вълнуващо. Това се вижда и от снимките. Разбира се, за по-детайлни впечатления е добре да изчакаме тестова бройка. 

Huawei-Ascend-Mate-7

Иначе дизайнът на устройството е приятен, напомня доста на HTC One max, който също беше огромен апарат, също с метално тяло и също със скенер за пръстови отпечатъци на гърба. Скенерът на Ascend Mate 7 обаче обещава да е по-добър от този на HTC и от този на Samsung, защото сканира отпечатъка с 360-градусов обхват и е достатъчно само да докоснете с пръст зоната.  

Huawei-Ascend-Mate-7

Huawei е оборудвала фаблета си още с 13 МР основна камера и 5 МР предна, фирмения си чипсет Kirin 925 с четири по-мощни ядра на 1.8 GHz и 4 по-слаби на 1.3 GHz, 16 или 32 GB вградена памет и, по примера на LG - 2 или 3 GB RAM съответно. 

Huawei-Ascend-Mate-7

Huawei Ascend Mate 7 излиза тази есен на цена от 499 евро за версията с 16 GB и 2 GB RAM или за 599 евро за по-напомпания модел. По-надолу ви предлагам галерия с 20 снимки на фаблета, заснети при първата ми среща с него на IFA 2014 в Берлин. 

Max заменя HBO Max в България от 21 май

След като през март 2022 г. HBO GО беше заменена от HBO Max, сега на хоризонта е следващият ребрандинг и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer