НачалоНовини440 MP камера в смартфон? Samsung може да го направи реалност

440 MP камера в смартфон? Samsung може да го направи реалност

1809
Написана от  nixanbal 18 август 2023
440 MP камера в смартфон? Samsung може да го направи реалност

Samsung подготвя три нови сензора за камери с висока резолюция, твърди нова информация от X (Twitter). Това са нов 50 МР сензор, нов 200 МР сензор и, дръжте се - 440 МР сензор, който нищо чудно някой ден да се появи в бъдещ смартфон Galaxy. 

Информацията идва от популярния в социалната мрежа X профил @Tech_Reve, който споделя, че корейците подготвят три нови сензора ISOCELL и се очаква те да влязат в масово производство през втората половина на 2024 г. 

Има и някои детайли за въпросните сензори. 200-мегапикселовият ще бъде модел HP7 и ще има размер на пикселите 0.6 μm - т.е. като при основната камера на Galaxy S23 Ultra. Вторият сензор ще бъде 50 МР с модел GN6 и размер на пикселите 1.6μm. 

Колкото до главозамайващия 440 MP сензор - за него източникът посочва единствено, че ще се появи под името HU1, но не и колко големи ще са пикселите. 

Разбира се, дори да се окаже вярно, че Samsung има такива планове, разработката на 440 МР сензор за камери не означава задължително, че такъв ще бъде използван в смартфони. От друга страна вероятно много от нас са си помислили същото и когато чуха, че корейците планират 200 МР сензор преди няколко години, а днес той навлиза все по-сериозно и в средния ценови сегмент Android телефони. 

Малко по-късно същият източник писа, че се подготвя и 320 МР сензор, който може да се използва в Galaxy S26 Ultra след 3 години. 

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer