НачалоНовини45 000 служители на оператора Verizon в САЩ излизат на стачка

45 000 служители на оператора Verizon в САЩ излизат на стачка

3251
Написана от  nixanbal 08 август 2011

verizon-stachka-v-usa

45 000 от служителите на северноамериканския телеком оператор Verizon са излезли на стачка вчера, след като не са достигнали до споразумение относно трудовите си договори. Протестиращите са заети в бизнеса със стационарни услуги на телекома – фиксирана телефония, интернет и телевизия, чиито приходи продължават да спадат за сметка на мобилните. Стачката е организирана в следствие желанието на Verizon да промени изтичащите в събота договорни отношения със служителите си в техен ущърб.

Спирането на работния процес на толкова много хора вероятно ще доведе до лоша или никаква поддръжка за клиентите на Verizon, а и ще възпрепятства развитието на телевизионните услуги на оператора, тъй като техническите екипи, отговорни за инсталационните процеси, също стачкуват. Моментът обаче е изключителна възможност за по-дребните играчи, които трябва да атакуват пазара точно сега.

От Verizon успокояват абонатите си, че неудобствата за тях ще са минимални, тъй като междувременно са обучени хиляди от останалите служители или вече пенсионирани такива, които ще се справят със ситуацията.

„Тези служители работят при договорни условия, уреждани в съвсем различни времена от днешните,“ казва говорител на Verizon, оправдавайки решението на телеком гиганта да намали разходите „в сфера, която вече не носи печалба“

Стачката е първата във Verizon от 11 години насам. През 2000 г. повече от 86 000 протестиращи служители на телекома напуснаха работните си места за 18 дни.

Що се отнася до България, ако въобще има повод, подобни стачки вероятно се организират от служителите единствено в обедната им почивка, докато тайно се оплакват едни на други от работодателя си. А също и по българските онлайн формуи, какъвто беше случаят със служител на Germanos и темата му "Как се работи в Germanos" на сайта mobilebulgaria.com. Под публикацията му има повече от 200 коментара, но едва ли и 5 човека са готови да изразят мнението си, без да го крият зад измислен прякор.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer