НачалоНовини5 компании ще създават смартфони и таблети Nexus с новия Android Jelly Bean

5 компании ще създават смартфони и таблети Nexus с новия Android Jelly Bean

2677
Написана от  nixanbal 16 май 2012
5 компании ще създават смартфони и таблети Nexus с новия Android Jelly Bean

Google ще промени модела, по който стартира продажбите на първите Android устройства с най-новите версии на платформата. Вместо да избере един партньор, който да направи хардуера за следващия смартфон Nexus, компанията планира съвместна работа с пет производителя при излизането на новия Android Jelly Bean, сочи информация на The Wall Street Journal.

Идеята на това разпределение на силите е, че така много компании ще се почувстват сигурни в партньорството си с Google и няма само една да бъде толерирана. Нещо повече - така Google може да даде предимство на Motorola Mobility, която всеки момент ще бъде тяхна собственост, без това да раздразни останалите вендори, защото и други ще са получили ранен достъп до следващата версия на операционната система Android.

Galaxy Nexus (на снимката) е най-новият смартфон с логото на Google и първи с Android 4.0 на пазара. Ексклузивен негов създател е Samsung.

Освен това по този начин Google разчита да засили позициите на устройствата с тяхната платформа пред конкурентите на Apple. Договорът с петте хардуерни производителя ще включва не само създаване на смартфони, но и таблети под бранда Nexus.

Едно от новите Nexus устройства вероятно е таблетът, който Asus подготвя за Google.

Интересно е, че тези играчки Google ще продава онлайн, през собствен сайт. Така компанията ще цели да стане по-независима от телеком операторите - те няма да могат да наложат вето над приложения, както се случва сега, а и ъпдейтите ще пристигат по-бързо. Дали стратегията ще бъде успешна след като вече беше тествана от Google и се провали, предстои да разберем. Слуховете твърдят, че първите устройства ще видим още преди Деня на благодарността в САЩ, което е в края на ноември.

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer