НачалоНовини5 ключови екстри на Redmi Pad SE

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

2437
Написана от  nixanbal 22 януари 2024
5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и солидна батерия. Устройството е едно от най-достъпните в каталога на Xiaomi и на следващите редове ще ви разкажа подробности за него, както и петте най-важни неща, които трябва да знаете.

 90 Hz дисплей

Започвам с едно от ключовите неща - дисплеят. Redmi Pad SE разполага с 11-инчов екран със сравнително тънки и равномерни рамки, който е IPS LCD и има Full HD+ резолюция (1920 x 1200 пиксела) за гъстота на точките от 208 ppi.

таблет Redmi Pad SE

Пиковата яркост е 400 нита, а опреснителната честота - 90 Hz. Това означава по-гладки движения и по-пъргави анимации, особено в скролирането през менюта и документи. Поддържа се AdaptiveSync, което означава, че опресняването може да се регулира и автоматично, а ръчно можете да изберете между 60 и 90 Hz.

таблет Redmi Pad SE

Дисплеят няма дълбокото черно и наситените цветове на AMOLED панелите, но за категорията на таблета от около 350 лв. изглежда и се държи чудесно.

Тънко и леко тяло

Redmi Pad SE има супер приятен и доста изчистен дизайн, но бих казал, че заради плочката с камерата на гърба има своя индивидуалност. Освен това ментовозеленият цвят, който имам за тест, е страхотен. Устройството е с профил от едва 7.36 мм и тего 478 грама, а гърбът и страните му са едно цяло парче алуминий.

таблет Redmi Pad SE

Таблетите със сходен размер за мен са добър и доста универсален избор, защото екранът е предостатъчно щедър за най-разнообразни задачи, но цялостно не са тромави и тежки машини. Напротив - Redmi Pad SE може лесно да се прибира в малкия джоб на раницата ми, а ако се ползва в ръка, не натежава след няколко минути. Комфортен е и за ползване в самолета.

Софтуерни екстри

Софтуерът за таблетите е особено важен, за да могат потребителите да получат повече възможности за пълноценна работа и да нямат усещането, че просто използват голям Android телефон. Redmi Pad SE идва с Android 13 и потребителския интерфейс MIUI Pad Global 14, като предлага някои доста ценни добавки.

Преди всичко в долната част на екрана има лента с бърз достъп до различни приложения, които можете да персонализирате. Тази лента е видима на основния екран, а когато сте в приложение, можете да я извикате с бърз слайд нагоре.

Таблетът Redmi Pad SE

таблет Redmi Pad SE

Освен това можете да отваряте приложение в подвижен прозорец върху друго, отворено на пълен екран, а също и да разделяте екрана между две приложения. Последното става като отворите екрана с минимизираните апове и задържите пръст върху един от тях. Ще видите иконката за Split Screen и след това трябва да изберете кое друго от тези приложения да отворите върху другата половина на дисплея.

Отличен звук

Redmi Pad SE идва и с доста солидно обезпечено озвучаване, което разчита на четири високоговорителя. Те са разположени два по два от двете къси страни на таблета, а добрата новина е, че поддържат Dolby Atmos.

таблет Redmi Pad SE

Това означава, че можете да чувате пространствен звук от съдържание с такъв, което включва и някои стрийминг платформи. А това е доста приятна екстра за достъпен таблет.

таблет Redmi Pad SE

Иначе се предлага и еквалайзер с доста детайлни настройки и ако знаете какво правите - можете да моделирате звученето по собствен вкус и според музиката, която слушате, или съдържанието, което гледате.

Хардуер

Таблетът е оборудван с чипсет Snapdragon 680, произведен по 6-нанометров процес, който има 8-ядрен процесор на до 2.4 GHz и графика Adreno 610. Налице са 4 GB RAM + 128 GB вградена памет, както и microSD слот. Конфигурацията няма да ви отнесе главата, но е адекватна за ценовия клас на Redmi Pad SE и му позволява да работи съвсем прилично с всички приложения, които тествах. По-тежки игри биха го затруднили или поне няма да тръгнат на най-високите настройки, но генерално ще се справи и с лек гейминг.

таблет Redmi Pad SE

Батерията е силна страна за таблета. Капацитетът ѝ е 8000 mAh и може да издържи до няколко дни ползване за по някой и друг час дневно или 14 часа нонстоп гледане на видео. Зареждането е сравнително бавно, като с включеното в комплекта 10 W зарядно ще успеете да заредите догоре за повече от 3.5 часа, така че планирайте го през нощта.

таблет Redmi Pad SE

Това бяха петте най-важни неща, които трябва да знаете за Redmi Pad SE - достъпен таблет с голям екран и удобни размери, който може да се ползва и за консумиране на съдържание (филми, музика), и за работни задачи. Цената на устройството към момента на публикуване на този материал е 359 лв. за 4 GB/128 GB.  

Смарт телевизорът KIVI KidsTV предлага смислен дизайн и специфични функции за децата

На пазара рядко има продукти като този, затова и не бих искал да крия въудошевлението си още отначало. KidsTV е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer