НачалоНовини5 ключови подобрения в компактния флагман Samsung Galaxy S24

5 ключови подобрения в компактния флагман Samsung Galaxy S24

1698
Написана от  nixanbal 31 март 2024
5 ключови подобрения в компактния флагман Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 е у мен от няколко дни и, въпреки че добре познавате моята зависимост към по-големите смартфони, трябва да призная, че компактният флагман на Samsung е удоволствие за ползване. Не само, че се прибира безпроблемно във всеки джоб и просто заспива в ръката, а защото въпреки мини размерите си той не прави компромис в нито едно отношение. Добре де, липсва камерата за голям оптичен зуум от Galaxy S24 Ultra, но 3-кратното приближение тук предлага достатъчно добри резултати. В този материал, част от съвместната ни поредица #WithGalaxy със Samsung, ще ви разкажа за петте ключови подобрения при Galaxy S24.

По-голям дисплей, но в същия размер

Започвам с това, което ме впечатли най-много при Galaxy S24, при това още в първия момент, щом го видях при премиерата му в Сан Хосе, Калифорния - тънките рамки на дисплея.

Екранът на новия модел вече е с диагонал от 6.2", което означава увеличение с 0.1" спрямо миналогодишния Galaxy S23. Промяна във физическите размери на смартфона обаче почти няма, а причината е, че Samsung са постигнали това с по-тънки рамки около дисплея.

Samsung Galaxy S24 @ nixanbal.com

Galaxy S24 наистина грабва погледа със супер фините очертания на екрана си, които са равномерни от всички страни. Освен че това позволява размерите на корпуса да останат все така компактни, този дисплей прави смартфона да изглежда впечатляващо и супер актуален за времето си.

По-солидна батерия

Всички се влюбваме лесно в компактни телефони като този, защото прилягат идеално в ръката ни и позволяват лесна работа с палеца на същата. Проблемът с малките размери обаче е, че те обикновено означават и малка батерия.

Samsung Galaxy S24 @ nixanbal.com

Galaxy S24, разбира се, няма как да побере 5000 mAh батерия на Galaxy S24 Ultra във финото си тяло, но добрата новина е, че има ъпгрейд спрямо предходния модел. Смартфонът има 4000 mAh батерия, която е със 100 mAh по-голяма от тази на Galaxy S23. При реално ползване в ежедневието това означава, че апаратът може да издържи цял ден далеч от зарядното, стига да не прекалявате с Facebook и YouTube в метрото, да речем.

7 години ъпдейти

Време е да си поговорим и за софтуер, който при Galaxy S24 се базира на Android 14, освежен от фирмения интерфейс One UI 6.1. Смартфонът обаче е интересен не само с приятното оформление на менютата и богатите възможности за персонализация, а с дългогодишната софтуерна поддръжка.

За първи път със серията Galaxy S24 Samsung обяви, че увеличава срока за софтуерни актуализации на цели 7 години. Това е наистина впечатляваща заявка и нещо, което смятам, че би привлякло много потребители към Galaxy S24 и останалите в серията, тъй като към момента не се предлага от никой друг производител на Android смартфони.

7 години ъпдейти означава обновяване до 7 следващи версии на Android OS и пускане на редовни актуализации по сигурността за същия период.

Samsung Galaxy S24 @ nixanbal.com

Матови рамки с по-малко извивки

Връщам се към дизайна, но този път към алуминиевите рамки на корпуса на Galaxy S24. Те вече са матови, което означава край с проблема с видимите пръстови отпечатъци, а от друга страна - страните са значително по-прави и с по-малко извивки. Това води до по-добър захват на телефона.

Иначе въпросните рамки на корпуса са от Armor Aluminum, а плоското стъкло върху дисплея и на гърба са със защита от Gorilla Glass Victus 2.

Galaxy AI и чипсет Exynos 2400

Петото ключово подобрение при Galaxy S24 е въвеждането на пакет с възможности, базирани на изкуствен интелект. Разбира се, говоря за Galaxy AI, за които ви разказвам в отделни видеа в nixanbal.com през последните седмици. Тук влизат Live Translate, Chat Assist, Instant Slow-mo, Circle to Search with Google и други. Може би една от най-популярните екстри е тъкмо Circle to Search with Google, която и аз самият започвам да използвам съвсем естествено в ежедневието си, когато искам да търся информация за някаква рецепта, забележителност, обувки или каквото и да било друго.

Samsung Galaxy S24 @ nixanbal.com

Galaxy AI е едно от основните предимства на модела пред конкурентни устройства, но добрата новина е, че от 28 март Samsung започна ъпдейт, който добавя пакета и за по-стари смартфони и таблети Galaxy. Galaxy S24 обаче идва директно с този набор екстри, които работят отлично с новия му чипсет Exynos 2400. Тази платформа заменя Snapdragon 8 Gen 2 от миналогодишния Galaxy S23 и според бенчмарк резултатите досега - 4-нанометровият чип се представя отлично. При мен също устройството работи както бих очаквал от флагман смартфон, включително при по-тежки игри, каквито в името на теста инсталирах тук.

Това бяха 5-те ключови подобрения при Galaxy S24 - най-компактният и най-достъпният смартфон от премиум серията на Samsung. Както винаги - въпреки тях, този материал не цели да убеди собствениците на предходния Galaxy S23 да направят ъпгрейда към новия модел. Напротив. Често повтарям, че промените от модел към модел днес не винаги са драстични, но независимо от всичко потребителите, които избират нов телефон за себе си точно сега, биха искали да получат най-актуалния пакет екстри. Самата компания производител, осигурявайки дългогодишна софтуерна поддръжка, подсказва, че не се прицелва в хората със скорошен модел, а по-скоро прави оптимално добро предложение към тези с по-старо устройство и желание за обновяване.

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer