НачалоНовини5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

9908
Написана от  nixanbal 28 май 2023
5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е по-сериозна от обикновено. Моделът вече има своето ревю в nixanbal.com, а в този материал, част от поредицата ни #WithGalaxy със Samsung, ще ви разкажа за няколко ключови акцента от неговите възможности, които са и основните подобрения спрямо предходните поколения.

По-ярък дисплей

Започвам с едно от най-важните неща за мен - дисплея. Samsung традиционно използва много добри панели, дори в по-достъпния ценови клас, а добрата новина е, че тази година Galaxy A54 5G предлага сериозен ъпгрейд.

Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com

Той разполага с 6.4" Super AMOLED дисплей с плоско покривно стъкло Gorilla Glass 5, Full HD+ резолюция за гъстота на пикселите от над 400 ppi, до 120 Hz опресняване и вече до 1000 нита яркост. Тъкмо последният показател е получил бууст спрямо миналогодишния модел, при който пиковата яркост беше 800 нита. Това означава, че можете да разчитате на детайлен образ с ярки цветове и дълбоко черно, който остава ясно видим и под пряка слънчева светлина, каквато за щастие най-после имаме в изобилие в последните дни. Тази пикова яркост е достижима при автоматична настройка на яркостта.

Нов дизайн и стъклен гръб

Следващата важна промяна при Galaxy A54 5G спрямо Galaxy A53 5G е свързана с дизайна. Новият модел е със значително по-различна визия, която го прави много подобен на премиум смартфоните Galaxy S23/S23+, а и създава усещане за по-качествен продукт. A54 не просто изглежда добре - той вече е заменил пластмасовия гръб със стъклен панел със защита Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com

Освен това е запазена високата защита от прах и вода IP67, което за мен продължава да е сред най-ценните предимства на тези устройства пред конкурентите им в средния клас.

Нова 50 МР камера с по-голям сензор

Разбира се, камерата е нещото, което вълнува най-широк кръг потребители, затова нека си поговорим за подобренията тук. Galaxy A53 5G миналата година залагаше на 64 МР главен сензор с размер 1/1.7" и 0.8 μm размер на пикселите, докато при новия Galaxy A54 5G имаме 50 МР сензор с размер 1/1.57" и вече 1 μm пиксели. Това означава по-голям физически размер и повече уловена светлина, като в ревюто ви показах и подобренията в нощните снимки с телефона.

Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com

Основната камера е подкрепена от още по-ефективни оптична и цифрова стабилизация, което е важно за нощния режим, но и при видеозапис. Така Galaxy A54 5G е още по-удобен инструмент за правене на клипове от ръка, при това докато вървите, а най-ценното е, че моделът поддържа качествен 4K запис и с основната, и с предната камера.

Изтриване на обекти, сенки и отражения в снимките

И като стана дума за снимки - Samsung дава възможност за доста интересна редакция на кадрите, след като вече са заснети. Функцията Object eraser е добре позната на потребителите, като с нейна помощ могат да бъдат премахвани, доста успешно в повечето случаи, нежелани обекти от снимките. Тази година Galaxy A54 5G (и Galaxy A34 5G) въвеждат за първи път в серията и възможност за премахване на отражения и сенки. Това е ценно например, когато сте снимали през прозорец или просто в кадъра имате стъкло с неприятни отражения.

Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com

За да използвате новите възможности за редакция, влезте в галерията и изберете кадър. Натиснете моливчето, след което трите точки в долния десен ъгъл и функцията Object eraser (Изтриване на обект). Сега можете да докоснете за автоматична селекция или да маркирате ръчно обект, който искате да премахнете. Тук можете да изберете и някоя от двете нови опции - Erase shadows (Изтриване на сенки) и Erase reflections (Изтриване на отражения).

Нов чипсет

Петото ключово подобрение при Galaxy A54 5G е чипсетът. Той отново е от серията Exynos на Samsung, но е получил важен ъпгрейд. Exynos 1380 вече има стандартна конфигурация от 4 по-мощни и 4 по-слаби ядра на процесора, с което се надгражда миналогодишния Exynos 1280 и неговите 2 + 6 ядра. Това осигурява на телефона адекватна производителност на модел от среден клас, като апаратът се продава в България с 8 GB RAM + 128 GB или 256 GB вградена памет. Много потребители ще оценят наличието и на microSD слот, който заема второто гнездо за nanoSIM карта.

Samsung Galaxy A54 @ nixanbal.com

Това бяха ключовите нови възможности на Galaxy A54 5G. Важните подобрения спрямо неговите предшественици, които го правят не само значително по-добър от тях, но и солиден избор като цяло за средния ценови клас. Устройството предлага едни от най-добрите дисплеи и камери в категорията си, идва с много добра батерия, а сред ключовите му предимства са високата защита от прах и вода, както и качественият стерео звук. Дизайнът тази година също е преработен и се доближава до по-скъпите модели.

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer