НачалоНовини5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

2516
Написана от  nixanbal 04 август 2023
5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията майка зад него, Transsion, само преди дни успя да влезе за първи път в световния топ 5 на най-големите производители на смартфони. У мен от няколко дни е един от най-новите модели Tecno в България - Spark 10 Pro, който е позициониран в по-достъпния ценови клас, но предлага някои интересни екстри. В този материал ще ви разкажа подробности и за 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Tecno Spark 10 Pro.

Приятен дизайн

Дизайнът е първото, което ще ви направи впечатление при Tecno Spark 10 Pro. Устройството има плосък гръб и дисплей, равни страни и създава стабилно усещане в ръката. Рамката му е пластмасова, но задният панел е от стъкло, което е рядко срещано в този ценови клас. Моята версия е в цвят Starry Black, при който задният панел е матов и приятен на допир, а цялата повърхност сякаш е обсипана с дребни блещукащи звезди.

TECNO Spark 10 Pro @ nixanbal.com

Акцентът в дизайна е основната камера, която няма подаваща се от корпуса плочка, а обективите директно излизат от него.

3.5 мм жак за слушалки

Следващото важно нещо за Tecno Spark 10 Pro е наличието на 3.5 мм жак за слушалки. Екстра, която вече не се предлага в по-високия клас, а понякога липсва и в бюджетния сегмент. Тук за радост на феновете на жичните слушалки жак има, като изненадващото за мен беше, че в комплекта на телефона идват и слушалки с функция за хендсфри. Разбира се, винаги можете да използвате и нов Bluetooth модел, но ако разполагате с някои любими жични слушалки, на които все още държите - тук можете да ги използвате.

Голям LCD дисплей

Големият екран на Spark 10 Pro е друг ключов акцент от устройството. Става въпрос за 6.8" диагонал на IPS LCD дисплея му, който има Full HD+ резолюция за близо 400 ppi и 90 Hz опресняване. В настройките имате опция за активирате тъмна тема, да променяте опресняването между 60 Hz, 90 Hz и адаптивно между двете, има щадящ очите режим, контрол на цветовата температура и нещо много интересно - Ultra Touch.

Препоръчвам ви, ако имате телефона, да влезете тук и да изберете най-бързите опции за скорост на суайпването и анимациите, защото това създава усещане за по-пъргава работа на устройството. Брадичката на екрана е по-дебела, а останалите три рамки са сравнително тънки, като селфи камерата е изрязана централно в горната част.

TECNO Spark 10 Pro @ nixanbal.com

32 МР селфи камера със светкавица

Така стигам до селфи камерата, която е един от акцентите при Tecno Spark 10 Pro. Преди всичко тя използва сензор с висока резолюция от 32 МР, като снимките са стандартно при обединяване на 4 пиксела в 1, т.е. 8 МР, но има опция и за селфита с пълната резолюция. Поддържа се AI режим, който подобрява цветовете и разбира например кога отзад има силен източник на светлина, за да обработи изображенията и да намали изгарянето на кадъра. Най-интересното за селфитата обаче е светкавицата - истинска LED светкавица над екрана, която има 3 степени и може да се влкючи в по-тъмни помещения, нощни заведения и изобщо когато си правите селфи при не най-добрата светлина.

TECNO Spark 10 Pro @ nixanbal.com

Иначе основната камера на Spark 10 Pro е с 50 МР резолюция и има доста широка бленда f/1.6, а към нея има и дълбочинен сензор. Предлагат се редица режими, включително AI, Нощен, Портрет и Film, при който получавате специални филтри, когато снимате видео. А видеозаписът е с максимум 2K резолюция.

Конфигурация със 128 GB памет

Tecno Spark 10 Pro е оборудван със 128 GB вградена памет и 8 GB RAM, като последната може да бъде разширена с 3, 5 или 8 GB. Това става в настройките с функцията MemFusion, където можете да заемете от свободната вградена памет, за да добавите към оперативната и така да разполагате с до 16 GB RAM.

Чипсетът е произведеният по 12-нанометров процес Helio G88 на MediaTek, който идва с 4G модем, а батерията е с капацитет 5000 mAh и се поддържа 18 W зареждане. Зарядното влиза в комплекта.

TECNO Spark 10 Pro @ nixanbal.com

Това бяха петте най-важни според мен неща, които трябва да знаете за Spark 10 Pro - един от първите модели на Tecno в България, който е позициониран бюджетния ценови сегмент. Освен него тук компанията предлага и Spark 10, наличен на още по-достъпна цена. Tecno прави и смартфони от висок клас, включително такива със сгъваем дисплей, като в nixanbal.com можете да гледате видео от срещата ми с техния Phantom V Fold, представен на MWC 2023 в Барселона.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer