НачалоНовини5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

7813
Написана от  nixanbal 24 май 2021
5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

Някои собственици на смартфони Galaxy вероятно са попадали на Samsung Members, но съм сигурен, че много от тях дори не са обръщали внимание на това приложение. То е разработка на Samsung, като се инсталира безплатно в Android устройствата на компанията и дава редица ползи за потребителите, включително помощ и съвети за грижа и поддръжка на смартфоните им или отстъпки за продукти на Samsung или от техни партньори.

На следващите редове, като част от съвместната ни рубрика #WithGalaxy, ще ви разкажа за основните му плюсове и защо си струва да използвате Samsung Members на вашия смартфон Galaxy.

Често задавани въпроси

Едно от ключовите предимства тук е богатата, почти неизчерпаема база с отговори на често задавани въпроси. Разрових се из секция FAQ и попаднах на цял куп въпроси, които получавам редовно и под видеата в YouTube канала на nixanbal.

Samsung Members @ nixanbal.com Samsung Members @ nixanbal.com

Тук има не само обяснения как работят различни функции на телефоните (пример: Как да регистрирам пръстови отпечатъци?), но и отговори на питания, които в много случаи притесняват потребителите, като например нормално ли е апаратът да загрява при зареждане и защо се чува лек шум при разклащане.

Диагностика

Второто полезно нещо в Samsung Members е секцията "Грижа за телефона", която помага да следите състоянието на телефона си и да проверявате дали всичко работи както трябва.

Има възможност да направите автоматична проверка на цялата система и да установите дали например сензорите работят, добро ли е състоянието на софтуера и има ли проблем с батерията. Ако се появи някаква неизправност, има директно предложение за коригирането й.

Samsung Members @ nixanbal.com

Освен това се предлагат и т.нар. Интерактивни проверки, с които можете да контролирате дали всичко е наред с хардуера на телефона. Тук се тества например дали работи вибрационният мотор, микрофонът и физическите бутони на телефона.

А ако все пак не се справяте с диагностиката сами, в дъното на тази секция има опция за директно обаждане към клиентската линия за поддръжка или за локализиране на най-близкия сервиз.

Отстъпки и промоции

Samsung Members има смисъл за потребителите и защото предлага секция "Ползи" с различни отстъпки и промоционални оферти. Тук влизат както предложения от Samsung, така и от други компании, техни партньори.

Samsung Members @ nixanbal.com

Към момента на създаване на този материал в приложението например е офертата за безплатни слушалки Galaxy Buds+ към всеки модел Galaxy S21, за която писах и в nixanbal.com преди няколко дни. Има отстъпка от извънгаранционни сервизни услуги, както и намаления с промокод в онлайн магазини за дрехи и бижута.

Тези оферти периодично се променят.

Новини и съвети

Приложението Samsung Members съдържа и секция с новини и съвети за собствениците на устройства на компанията. Тук са анонсите на нови продукти Samsung от различни категории, започвайки от смартфоните Galaxy S21, през смарттелевизорите Neo QLED, чак до наскоро обявената гама уреди за дома BESPOKE.

Заедно с новините има и полезни статии, като например насоки за по-добри снимки с телефона, трикове за оптимизации в потребителския интерфейс One UI и съвети за начинаещи бегачи, в контекста на спортните екстри в смартчасовниците Galaxy Watch.

Samsung Members @ nixanbal.com

Софтуерни ъпдейти

Приключвам моя списък с петте най-важни неща, които трябва да знаете за Samsung Members, с един въпрос, който смятам, че касае всички потребители - софтуерните ъпдейти. За много смартфони на пазара производителите не обявяват предварително дали и кога планират да ги актуализират, но в Samsung Members всеки може да провери за своето устройство.

Информацията за планирания график със софтуерните ъпдейти при моя Galaxy Note 20 Ultra например е дошла като известие в приложението и касае вече пуснатата актуализация до One UI 3 с Android 11. Не само мога да видя кога смартфонът ми ще получи обновлението, но и да прочета в детайли какво ще включва този ъпдейт. При това на български и придружено от скрийншоти и визуална информация.

Samsung Members @ nixanbal.com

Това са някои от основните предимства на Samsung Members, които за мен го правят супер ценна добавка към набора приложения, които използвам с телефона си. Даже да сте от по-напредналите технологично потребители и да нямате нужда от секцията с въпроси и отговори, струва си да хвърляте по едно око на Samsung Members, дори само заради раздела с промоции от Samsung и техни партньорски компании. Освен това считам приложението за допълнителна екстра към смартфоните Galaxy, защото то е ексклузивно разработено и се предлага само за тях.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer