НачалоНовини5 НЕЩА за Acer ConceptD 9

5 НЕЩА за Acer ConceptD 9

2393
Написана от  nixanbal 30 април 2020
5 НЕЩА за Acer ConceptD 9

Лаптопите за игри са популярна категория на световния РС пазар, като интересното е, че много от потребителите на такива всъщност невинаги са запалени геймъри. Причината, оказва се, е, че тези машини са супермощни и с чудесни големи екрани, а това ги прави подходящи и за различни професии, свързани с обработка на видео, създаване на 3D анимации, интериорен дизайн и друга творческа работа. Затова и Acer създаде серията си ConceptD, чийто представител от най-висок клас Acer ConceptD 9 е у мен от известно време и на следващите редове ще ви разкажа за 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за него.

Дисплеят

Acer ConceptD 9 nixanbal

Започвам с дисплея на машината, защото около него се върти всичко. Acer ConceptD 9 разполага с огромен 17.3" екран с 4K резолюция от 3840 x 2160 пиксела. По-важното обаче, което със сигурност ще развълнува професионалистите, които споменах по-горе, е, че той покрива 100% Adobe RGB, валидиран е от PANTONE и има изключително прецизно възпроизвеждане на цветове със средна стойност на Delta E от <1.

Конструкцията

Acer ConceptD 9 nixanbal

Второто важно нещо за ConceptD 9 на Acer е дизайнът, който на пръв поглед представлява голям и тромав лаптоп, но всъщност е сложна конструкция, която позволява различни режими на работа. В основата на всичко са двете панти Ezel Aero, които държат екрана в двата края и му позволяват да застане под всякакъв ъгъл, при това супер, супер стабилно. Толкова стабилно, че без проблем да използвате тъчскрийна му с пръст или със стилус.

Въртящият се екран дава възможност за четири режима на работа, които Acer нарича ноутбук, Ezel, дисплей и стойка.

Конфигурацията

Acer ConceptD 9 nixanbal

Третият ключов елемент от профила на тази машина, разбира се, е конфигурацията. За нея споменах още в началото, че е супермощна и създадена, за да се справи с изискванията на професионалистите и най-тежките задачи. Acer ConceptD 9 е подслонил 9-о поколение Intel Core i9 процесор, графична карта NVIDIA GeForce RTX 2080, до 32 GB DDR4 оперативна памет и две PCIe NVMe SSD устройства от 1 TB в Raid 01. Всичко това едва ли ще бъде затруднено при работа с 3D модели, обработка и експортиране на видео със супервисока резолюция и други жадни за ресурси операции.

Тихата работа

Acer ConceptD 9 nixanbal

На фона на всичко това идва четвъртото важно нещо за ConceptD 9, а именно - тихата му работа. Аз самият не успях да го претоваря с кой знае какво, но производителят обещава, че дори при справяне с по-тежки задачи той няма да вдига шум. Да, защото всички сме чували на какво са способни вентилаторите в РС-тата, когато срещнат повече препятствия.

Acer обаче говори за до 40 dbА, което е еквивалентът на шума (или липсата на такъв) в библиотека. Това е постигнато с новото персонализирано охлаждане от вентилатор от четвърто поколение Aeroblade 3D.

Идеята на по-ниския шум е машината да не притеснява останалите хора в офиса, когато вие се вихрите с по-сложни задачи и натоварвате процесора до пълния му капацитет. А и в крайна сметка творческите професии, към каквито е насочен ConceptD 9, изискват по-релаксираща и тиха среда.

Портовете

Acer ConceptD 9 nixanbal

И последното важно нещо, което исках да отбележа в този материал и смятам, че е важно да знаете за Acer ConceptD 9, са портовете. Този лаптоп не прави компромис с тях и предлага цяло изобилие от начини за връзка и свързване на аксесоари. Налице са USB-C с Thunderbolt 3 (скорост на прехвърляне до 40 Gbps), USB-C 3.1, два USB-A 3.1, USB-A 2.0, HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, Ethernet порт и Kensington Security Slot за сигурност.

Харесва ми, че част от портовете, както и зареждащият вход са изнесени отзад на корпуса, което помага в организацията на кабелите.

Слушалките Huawei FreeClip вече са в България и идват в комплект с гривната Huawei Band 8

Ето че първите слушалки от типа open-ear на Huawei вече са в България. Обявените през декември Huawei FreeClip са на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer