НачалоНовини5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

14380
Написана от  nixanbal 17 декември 2020
5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този модел за първи път застъпва наистина премиум сегмента. Watch GT 2 Pro е устройство, което може лесно да бъде припознато като конвенционален ръчен часовник, а за това основната причина са скъпите материали на изработка и значително по-стилният дизайн.

В следващия материал ще ви разкажа за устройството под формата на 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Huawei Watch GT 2 Pro.

Премиум материали

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Едва ли има две мнения за това, че колкото и еволюцирали да са като визия всички смартчасовници през 2020 г., дизайнът и най-вече изработката на този модел на Huawei го поставят в челните позиции. Watch GT 2 Pro наистина се усеща като стандартен ръчен часовник. Има солидно тяло с простичък, но изпипан дизайн, без никакви излишни елементи. За разлика от предишни подобни устройства на производителя, при това тук бих казал, че основната целева аудитория не са основно спортуващите хора, а тези, които биха искали аксесоарът да пасва дори в работна среда, на бизнес среща или въобще да отговаря на една идея по-висок стил на обличане, когато обстановката изисква такъв.

От друга страна Watch GT 2 Pro има и специална спортна версия (Sport Edition), която идва с черна силиконова каишка. Класическата версия (Classic Edition), която имам при мен за тест, е в цвят Nebula Gray (сивокафяво) и е в комплект с кожена каишка.

Huawei Watch GT 2 Pro заслужава специалното внимание към дизайна заради премиум материалите на изработка. Часовникът има титаниево тяло и задна част с керамично покритие. Дисплеят пък е покрит от сапфирен кристал - значително по-устойчив на надрасквания и счупване от стъклото. Това е може би най-смисленото нещо за този продукт, защото означава, че той ще остане в първоначалния си вид за по-дълго и няма да се наложи да го

Следене на SpO2

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Следващото ново нещо в този модел е възможността за следене наситеността на кислород в кръвта (SpO2). Този показател всъщност е особено важен при спортове като алпинизъм, планинско катерене и други, когато средата е с разреден въздух. SpO2 между другото е важен параметър и в момента, покрай пандемията от коронавирус, тъй като е един от ключовите индикатори за респираторни проблеми.

Huawei пусна софтуерна актуализация за часовника през ноември, с която той вече може да осигурява постоянно следене кислородната наситеност в кръвта, а също така да алармира при спадането й под определена граница – под 90% се приема за стойност, на която трябва да се обърне внимание.

До две седмици живот

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Следващото важно нещо за Huawei Watch GT 2 Pro е животът на батерията. Часовникът е поредният модел на компанията, който обещава до две седмици с едно зареждане, което е съвсем вярно, ако обаче сте доста скромни в ползването му. За мен е далеч по-приемлив вариант да използвам пълноценно всички екстри на часовника, дисплеят му да е винаги включен и в резултат да получа 5-7 дни време на ползване.

Новото при Watch GT 2 Pro е и начинът на зареждане. Това става с добре познатата малка подложка, върху която часовникът се прикрепва с магнит, само че вече не се използват малките пинчета за връзка, а процесът е изцяло безжичен.

Въвеждането на безжично зареждане означава още, че можете да се възползвате от функцията за обърнато безжично зареждане, която предлагат редица актуални смартфони от високия клас. С нея можете да сте сигурни, че часовникът ви няма да остане без заряд и винаги можете да ги заредите с няколко процента, като просто го поставите върху гърба на телефона си.

Следене на тренировките

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Четвъртото важно нещо за Huawei Watch GT 2 Pro е свързано с едно от основните предназначения на часовника - следене на активните ви занимания, независимо дали става за сериозни тренировки и професионален спорт или по-лежерни активности.

Часовникът може да следи над 100 вида активни занимания, като за всяко от тях събира и ви предлага в опростен вид различни данни.

В духа на зимния сезон, в който навлизаме, ще отбележа информацията, която Watch GT 2 Pro дава за каращите ски и сноуборд. При тези спортове на 1.39-инчовия дисплей се показват данни като сърдечен ритъм, средна скорост на спускане, максимален наклон на пистите, както и подробности за някои писти.

Възможност за връзка с Android и iOS

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Последното нещо, на което исках да обърна внимание тук, е възможността за връзка с различни смартфони. Разбира се, Huawei Watch GT 2 Pro е създаден за оптимално добра връзка с мобилни телефони на Huawei, но също така може да работи без проблем с всяка друга марка с Android, а има възможност за комуникация и с iPhone.

Връзката с който и да е смартфон става чрез приложението Huawei Health, което се предлага в Google Play, App Store и в AppGallery.

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer