НачалоНовини5 НЕЩА за Lenovo Tab P11 Pro

5 НЕЩА за Lenovo Tab P11 Pro

7866
Написана от  nixanbal 31 декември 2020
5 НЕЩА за Lenovo Tab P11 Pro

В последните дни на декември у мен е таблетът Tab P11 Pro на Lenovo, който се оказа, че е доста интересно устройство, сякаш останало малко встрани от по-популярните предложения на нашия пазар. Това е устройство, което работи под Android OS, но производителят го позиционира умело и като продукт за вършене на някои работни задачи, за което помагат идващата в комплекта клавиатура и стилус.

Какви са основните възможности на Lenovo Tab P11 Pro и за кои потребители е най-подходящ - ще ви разкажа на следващите редове.

Дисплей

Започвам с дисплея на таблета, който е 11.5" с OLED панел, 350 нита яркост, покрива 100% от гамата sRGB и има резолюция 2560х1600 пиксела. Екранът поддържа HDR10 и Dolby Vision, а рамките от всички страни са сравнително тънки при 6.9 мм. Последното всъщност позволява устройството да остане сравнително компактно и с габарити, с които лесно се прибира в раница или дори дамска чанта.

Tab P11 Pro предлага дисплей с детайлен образ, дълбоко черно и ярки цветове, а голямата площ на екрана е подходяща и за гледане на филми, и за работа с офис документи.

Lenovo Tab P11 Pro @ nixanbal.com

Аксесоари

Всъщност споменавам работа с офис документи, защото идеята на това устройство е да играе и такава роля - на супер преносима машина, която няма да замени изцяло лаптоп, но със сигурност може да го отмени в някои задачи, когато пътувате. Например бърз преглед и редакция на файлове от Word, PowerPoint и Excel или пък писане на няколко мейла. Аз използвам приложенията за работа с офис документи на Google, които ми позволяват лесно да синхронизирам работата си за сайта между всички устройства - лаптоп, смартфон и таблет, независимо с коя операционна система са те.

За по-професионалния характер на Lenovo Tab P11 Pro допринасят включените в комплекта му клавиатура и стилус. Клавиатурата всъщност е с твърд текстилен калъф, който покрива и защитава устройството от двете му страни. Самата тя предлага достатъчно големи клавиши, които правят възможно по-горе споменатите задачи да се вършат по-удобно, отколкото с писане по виртуалната клавиатура върху екрана. Освен това този калъф има вградена стойка, с която можете да поставите таблета на бюро под избран ъгъл. Клавиатурата всъщност може да се отделя и таблетът да се носи само със задната част от калъфа, а прикрепването и на двете части става с магнити.

Lenovo Tab P11 Pro @ nixanbal.com

Колкото до стилуса - с него можете да вършите по-прецизни задачи, каквато за мен би била работата с тежки таблици в Excel например.

Дизайн

Въпреки че въпросният калъф на Tab P11 Pro му осигурява отлична защита, имайте предвид, че таблетът всъщност има доста солидна изработка и тялото му е изградено на база конструкция от алуминиева рамка, чийто профил е 5.8 мм.

Отстрани ще откриете голям бутон за включване, който крие и скенера за пръстови отпечатъци - подобно на много смартфони с Android. Ще видите и решетките за високоговорителите, които са система от четири спикъра на JBL с поддръжка на Dolby Atmos звук и осигуряват наистина супер силен и качествен звук. Със сигурност ще се изненадате от аудио възможностите на устройството и заради тях ще започнете да слушате повече музика през спикърите му, вместо със слушалки. Или просто ще се наслаждавате още по-пълноценно, играейки игри и гледайки видео в YouTube и стрийминг платформите.

Lenovo Tab P11 Pro @ nixanbal.com

И докато оглеждаме корпуса, ще спомена още, че таблетът има двойна задна камера (13 МР + 5 МР ултраширока), както и двойна предна (8 МР + 8 МР инфрачервена камера), която бих казал, че е особено важна. А е важна, защото в момента подобни устройства все по-често се използват за видео разговори, независимо дали с работни или учебни цели. Въпросната фронтална камера дава възможност за размазване на фона, а също така служи в системата за разпознаване и отключване със сканиране на лицето.

Конфигурация

Така стигам до конфигурацията на Lenovo Tab P11 Pro, която се базира на чипсет Snapdragon 730G. Платформа на Qualcomm от среден клас, по 8nm процес, с 8-ядрен процесор на 2.2 GHz и графичен чип Adreno 618. Компания му правят 6 GB RAM и 128 GB вградена памет, като има и microSD слот.

Таблетът има достатъчно капацитет да се справи с различни работни задачи и дори игри, тъй като чипсетът е създаден с тази цел. Но все пак имайте предвид, че това не е премиум серията на Qualcomm и тук-там може да усетите една идея по-бавни реакции, ако сравнявате пряко със Snapdragon 865 например.

Lenovo Tab P11 Pro @ nixanbal.com

Батерия

Приключвам 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Lenovo Tab P11 Pro с батерията. Тя е с доста солиден капацитет от 8600 mAh, като по официални данни от производителя обещава до 15 часа време за гледане на видео или постоянно ползване. Или пък до 8 часа браузване в интернет.

Понеже таблетът е по-специфично устройство от смартфона и не се ползва постоянно по цял ден, при мен успява да издържи по 3 до 4 дни със спорадично ползване през деня и повече вечер, когато избягвам да се взирам в по-малкия дисплей на телефона. Ако обаче вие разчитате на Tab P11 Pro за повече задължения през деня, използвате го, когато например пътувате за уикенда и не искате да носите лаптоп, бих казал, че времето на работа ще бъде достатъчно за около един пълен работен ден.

Lenovo Tab P11 Pro @ nixanbal.com

Това бяха моите 5 най-важни неща, които трябва да знаете за Lenovo Tab P11 Pro. Накратко това е таблет, който не попада в премиум сегмента заради по-ниско позиционирания си чипсет, но всъщност предлага отличен дисплей, супертънък дизайн, мощен и качествен звук, както и ценни аксесоари, които го правят и подходяща за работа машина.

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer