НачалоНовини5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

4646
Написана от  nixanbal 14 септември 2022
5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical и MX Master 3S, беше време за ъпгрейд. От местния екип на Logitech ми изпратиха новите продукти и понеже вече ви разказах за някои акценти около механичната клавиатура, в следващия материал фокусът ще бъде изцяло върху мишката MX Master 3S.

Анатомичен дизайн и нов цвят

Не знам дали е коректно да се каже, че MX Master 3S е наследник, но със сигурност е страхотно ново попълнение в серията, допълвайки емблематичната MX Master 3, за която знам, че много от вас също използват от години. Моделът идва със същия дизайн и анатомични форми, в които дланта приляга, сякаш мишката е била отлята специално за нея. Основната част е с леко гумирана повърхност, която дава по-добър захват и създава приятно усещане за качествен продукт.

Logitech MX Master 3S @ nixanbal.com

Приятна новина е, че при този модел Logitech добавя като опция нов цвят. Нарича се Pale Gray и е съчетания от сребриста основа и бледосива, почти бяла горна част. Бях свикнал с тъмната версия на MX Master 3, но този вариант на MX Master 3S е супер свеж и създава приятна атмосфера на работния плот. 

90% по-безшумна

Истинският ъпгрейд обаче не е новият цвят. MX Master 3S има друго ключово подобрение спрямо MX Master 3 и това е безшумната работа. Мишката има 90% по-тих клик спрямо предходния модел, като дори не бих нарекъл звука клик. Самото усещане от натискането на двата основни бутона е различно и би могло да наклони везните към този или другия модел, в зависимост от това, какво ви допада повече лично на вас.

Logitech MX Master 3S @ nixanbal.com

Това за мен е основната разлика с MX Master 3. Новата MX Master 3S определено е по-добрият избор, ако вече сте се върнали в офиса и работите с други хора около себе си - кликовете ѝ съвсем не биха ги смущавали.

MagSpeed колелце

Въпреки промененото усещане при клик, Logitech са запазили богатия набор бутони, както и двете колелца. Тук е емблемата на този модел - стоманеното колелце MagSpeed за електромагнитно скролиране, което все така предлага супер пъргаво превъртане и работи много тихо. С него можете да прехвърчате през 1000 реда за секунда и избирате между два режима - т.нар. безстепенен (който е и по-тихият) и този с по-осезаема обратна връзка при скрол (повече контрол).

Страничното колелце не е MagSpeed и се ползва по-рядко, но за мен е незаменим инструмент при навигация из работния файл на видеото, което монтирам във Final Cut Pro. Ползвам го и за преминаване през отворените табове на браузъра.

Logitech MX Master 3S @ nixanbal.com

8000 DPI оптичен сензор

Сензорът е друга ключова разлика с модела MX Master 3. Новата MX Master 3S вече е оборудвана с 8000 DPI оптичен сензор, който е най-прецизният, използван от Logitech досега. Смисъл от него има ако използвате мишката на различни повърхности, включително върху стъкло, когато пак ще работи без проблем, а също и ако имате монитор с висока резолюция. Чувствителността на сензора може да се настрои в софтуера Logi Options+, който компанията предлага за своите продукти. За сравнение - при MX Master 3 оптичният сензор беше 4000 DPI.

Батерия и зареждане

Приключвам петте най-важни неща, които трябва да знаете за новата мишка Logitech MX Master 3S, с информация за батерията и зареждането. Все пак става въпрос за безжичен модел. Добрата новина е, че, също както и досега в тази серия, разчитате на супер дълъг живот на батерията, който може да стигне за 70 дни с едно зареждане. Честно казано, нямам никакъв спомен кога последно съм зареждал мишката.

Logitech MX Master 3S @ nixanbal.com

Чудесно е, че Logitech разчита на популярния стандарт USB C, така че можете да я презареждате със зарядното на смартфона (ако е Android) или лаптопа си, както правя аз. Има и бързо зареждане, с което за 1 минута на зарядното получавате около 3 часа време на ползване. Е, дори да се наложи да работите с MX Master 3S, докато се зарежда - възможно е и е съвсем удобно, защото USB C портът ѝ е отпред.

Връзката става чрез Bluetooth LE или с включения в комплекта Logi Bolt USB ресивър, като се поддържа едновременно свързване с до три устройства.

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer