НачалоНовини5 НЕЩА за Mac периферията на Logitech

5 НЕЩА за Mac периферията на Logitech

6162
Написана от  nixanbal 15 юни 2021
5 НЕЩА за Mac периферията на Logitech

Вече няколко години използвам супер способната мишка MX Master 3 на Logitech, а от няколко дни при мен е цялата серия MX, която компанията предлага и специално за Mac. Тези тестове всъщност съвпаднаха с моите амбиции да си устроя по-удобно работно място за писане, но най-вече за монтаж на видеата ми. Това включва голям монитор и удобна периферия, които да превърнат моя MacBook Pro с M1 и в комфортна десктоп машина.

1. Какво е MX серията на Logitech?

Серията компютърни периферни устройства MX на Logitech е разработена основно за хора с творчески професии, но всъщност целта й е да направи всеки работен процес на компютрите на Apple по-бърз и по-удобен.

В серията MX продукти за Mac влиза емблематичната мишка MX Master 3, компактният модел MX Anywhere 3, както и клавиатурата MX Keys. И трите продукта са създадени за работа с компютрите Mac на Apple, а също и с техните таблети iPad, с които могат да се свързват чрез Bluetooth.

Logitech MX for Mac @ nixanbal.com

2. Logitech MX Keys for Mac

Клавиатурата MX Keys заслужава специално внимание, защото в последните дни се доказа за мен като изключително качествен продукт, сякаш директно разработен от Apple за техните машини. Първото, което ми направи впечатление за MX Keys, беше сериозното й тегло. Клавиатурата ляга солидно на бюрото и не помръдва благодарение на шестте си гумирани крачета. Черните клавиши изпъкват на фона в цвят Space Gray, който кореспондира приятно с този на моя MacBook.

Ценна добавка е и равномерната подсветка, чиято сила се регулира в седем степени ръчно или автоматично спрямо околната осветеност чрез вградения сензор за светлина. Освен това подсветката се активира автоматично, когато пръстите ви се доближат до клавиатурата и угасва, когато престанете да я ползвате за по-дълго, за да се пести батерия.

Logitech MX Keys

А батерията се презарежда през USB C порт, което е чудесно, защото можете да използвате зарядното за смартфона си или това за лаптопа. Колкото до живота на клавиатурата - едно зареждане осигурява десетина дни с включена подсветка или до 5 месеца без нея.

Подредбата на клавишите е много сходна с тази на лаптопа ми и ми беше лесно да свикна с MX Keys, като сгрешените докосвания бързо изчезнаха. Тук са всички познати клавиши, включително Control, Option и Command, както и най-горният ред с бързи настройки и контрол - на музиката, яркостта на екрана, силата на подсветката и т.н. Замислих се, че този най-горен ред може да бъде спасение за всички като мен, които имат от лаптопите на Apple с Touch Bar. Touch Bar-ът не е сред най-любимите решения за потребителите, тъй като не е удобен колкото физически копчета и дори се очаква със следващото поколение MacBook Pro да бъде премахнат.

В горната дясна част има и три специални бутона за преминаване към различни устройства, с които Logitech MX Keys може да бъде едновременно свързана. В края има нъмпад, с какъвто аз лично не съм свикнал и не бих използвал, но за Excel хората може да бъде полезен. Над този набор цифрови клавиши е и малкият светлинен индикатор, който подсказва кога клавиатурата трябва да бъде презаредена.

3. Logitech MX Master 3 for Mac

Logitech MX Master 3 for Mac е една от най-добрите мишки, които бихте могли да имате на бюрото си и това е мнение след няколко години ползване. Вече съм ви разказвал за този модел, но най-важното, което трябва да знаете за него, е, че предлага много странен, но ергономичен дизайн, може да се свързва едновременно с три устройства (например лаптоп, настолен компютър и таблет) и има две колелца за скрол, едно от които носи името MagSpeed.

Logitech MX Master 3 @ nixanbal.com

MagSpeed е решение на Logitech за електромагнитно превъртане, което е изключително бързо и почти безшумно. Производителят е създал колелцето за светкавично преминаване през стотици редове текст, като за една секунда то може да превърти 1000 реда. Този скрол може да бъде безстепенен и напълно безшумен или нарочно да превключите към другия режим, при който усещате преминаването през всеки ред и сякаш имате по-прецизен контрол.

4. Logitech MX Anywhere 3 for Mac

Идва ред и на MX Anywhere 3, което е нещо като по-компактна и опростена алтернатива на по-горния модел. Това е мишка, която се сработва отлично с Mac и iPad и която има супер удобни размери за ползване в движение. MX Anywhere 3 всъщност е създадена с идеята да ви служи навсякъде, където мобилният офис ви отведе - на кухненската маса, в Starbucks, на вилата, на летището и къде ли не. Дизайнът й е симпатичен и стегнат, страните й са с релефна повърхност със силиконово покритие за по-добър захват, а може би най-важното е, че също предлага магическото колелце MagSpeed.

Logitech MX Anywhere 3 @ nixanbal.com

Logitech MX Anywhere 3 издържа 70 дни с едно зареждане, а с технологията за бърз заряд може да получи енергия за 3 часа ползване срещу 1 минута зареждане. Приятен детайл е, че кабелът в комплекта на мишката е с два USB C накрайника, което го прави отличен вариант за връзка с устройствата на Apple и въобще всички съвременни технологични продукти.

5. Logi Options

Завършвам с това, че периферните устройства от серията MX на Logitech имат и специален софтуер за Mac, който е удобен начин да настроите мишката и клавиатурата си спрямо личните нужди и начин на работа.

В интерфейса на софтуера ще ви посрещнат големи и ясни изображения на периферните устройства, които вече сте свързали със своя Mac - при мен това са MX Master 3 и MX Keys 3. Към всеки продукт получавате детайлно описание на основните му функции, което е полезно предвид всички бутони, които предлагат някои от тях. Тук имате възможност за фини настройки на програмируеми команди с различните бутони или комбинации от клавиши.

Logitech software @ nixanbal.com

Интересното е например, че при мишката мога да задам различна функционалност на бутоните спрямо различните приложения, които използвам - Final Cut Pro, Chrome, Spotify и други. Това изисква време, за да свикнете, но в дългосрочен план може осезаемо да опрости и забърза работния процес.

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer