НачалоНовини5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

1380
Написана от  nixanbal 21 декември 2020
5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

Тази година Motorola успя не само да се завърне във високия клас с модела Edge+ и да представи втора версия на преродения RAZR, само че със сгъваем дисплей, но също така пусна редица модели в по-достъпния ценови сегмент, включително Moto G9 Plus, за който вече ви разказах в nixanbal.com. Днес у мен е още по-бюджетният Moto G9 Play, за който ще споделя подробности в следващото видео и ще ви разкажа кои са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за него...

Достъпна цена

Започвам с едно от ключовите предимства на Moto G9 Play - добрият баланс между екстри и цена. Устройството се продава за под 300 лв. към момента на създаване на този материал, което го поставя в един от най-конкурентните сегменти за българския пазар. Добрата новина е, че като характеристики и като дизайн този апарат издава супер достъпния си характер, което е добра новина за хората с ограничен бюджет или просто търсещите по-изгоден вариант за смартфон.

Освен това ми хареса, че в кутията на Moto G9 Play влиза силиконов калъф, зарядно за бързо зареждане и при някои търговци - безжични слушалки на Motorola.

Голям дисплей

Второто ключово нещо за Moto G9 Play е големият му дисплей. Това със сигурност е модел, насочен към търсещите повече работна площ от екрана на мобилния си телефон потребители, но пък от друга страна пропорциите от 20 към 9 правят захвата по-удобен и по-лесна работата с една ръка. Разбира се, за да достигнете най-горния край на екрана, ще трябва да работите с две ръце, но като цяло Moto G9 Play има добре балансирани габарити.

Moto G9 Play

6.5-инчовият дисплей е с IPS LCD панел, HD+ резолюция от 720 x 1600 точки и гъстота на пикселите от 269 ppi. Селфи камерата е 8 МР и е скрита в капковиден ноч, централно разположен в горната част на екрана.

Голяма батерия с 20 W зареждане

Продължавам с издръжливостта на Moto G9 Play, който е оборудван с доста щедра батерия със солидния капацитет от 5000 mAh, а това в общия случай е достатъчно за до два дни време на ползване.

В много случаи обаче възможността за бързо зареждане е още по-важна и от точния капацитет на батерията и добрата новина е, че въпреки по-ниското си позициониране този смартфон поддържа 20 W бързо зареждане. Нещо повече - Moto G9 Play има в комплекта си 20 W зарядно, с което да се възползвате от тази екстра, така че не е необходимо да си го купувате отделно.

Зареждането между другото става през новия тип USB C порт.

48 МР камера

Четвъртото ключово нещо за Moto G9 Play е основната му камера. Смартфонът разполага с тройна камера, като главният сензор е с 48 МР резолюция и има доста широка обленда f/1.7. Поддържа се технологията за обединяване на 4 пиксела в 1 (Quad Pixel), с която правите 12 МР кадри, но те са много по-сполучливи, особено при ниска осветеност. Разбира се, причината за това е, че така пикселите на сензора стават по-големи (с размер 1.6 μm) и улавят много повече светлина спрямо стандартния режим (0.8 μm).

Moto G9 Play

Останалите две камери са 2 МР макро камера и 2 МР дълбочинен сензор, който позволява да постигате по-прецизно размазване на фона при портрети и други снимки с обект на преден план.

Сред основните екстри в интерфейса на камерата с нощен режим, панорама, синемаграф, Spot Color и други.

Конфигурация

Приключвам списъка с 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Moto G9 Play с конфигурацията на модела. Той се базира на чипсета Snapdragon 662 на Qualcomm, създаден по 11-нанометров процес и включващ 8-ядрен процесор с 4 ядра Kryo 260 Gold на 2 GHz + още 4 ядра Kryo 260 Silver на 1.8 GHz.

Конфигурацията се допълва от 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, като от тях около 15 GB са заети от Android 10, под който върви апаратът. Има и microSD слот, който може да се ползва и като втори nanoSIM слот, ако използвате две операторски карти.

Moto G9 Play

Като цяло това е един от добрите варианти за смартфон под 300 лв., който с операторските планове може да достигне дори под 200 лв. Бих казал, че Moto G9 Play е подходящ за хората, които търсят достъпно устройство с голям дисплей и адекватна конфигурация, солидна батерия и способна камера. Ако дизайнът е важен за вас, имайте предвид, че Motorola предлага устройството в доста интересни цветови варианти, включително синьо, розово и смарагдовозелено, което имам у мен.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer