НачалоНовини5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

12396
Написана от  nixanbal 09 октомври 2020
5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова вълнуващ, защото въвежда невиждани досега технологии във високия клас, а защото за сравнително достъпната си цена предлага доста богат пакет екстри. Толкова, че производителят заяви в официалния си анонс, че това е смартфонът с най-добри технически характеристики в категория до 400 лв. Какво всъщност стои зад тази заявка и има ли наистина основание Moto G9 Plus да се самопровъзгласява за звездата в ценовия си клас, ще ви разкажа на следващите редове.

Това са 5 неща, които трябва да знаете за Motorola Moto G9 Plus.

64 МР камера

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Започвам с това, което вълнува най-много потребители, а именно камерата. Това е един от онези смартфони, оборудвани с цял куп обективи на задния си панел, зад които стоят камери с най-разнообразно предназначение. Moto G9 Plus има цели 4 камери на гърба си, но аз винаги съм казвал, че броят няма никакво значение, ако основната не се справя добре.

Тук е важният момент, че апаратът всъщност разполага с 64 МР главен сензор, който използва технология за обединяване на 4 пиксела в 1 с цел по-добри изображения при ниска осветеност. Така с Moto G9 Plus можете да разчитате на доста големи пиксели с размер 1.6 μm и изходни изображения с резолюция 16 МР, което е предостатъчно, дори да решите да разпечатвате кадъра.

Предлага се и нощен режим.

Колкото до останалите камери - има още 8 MP сензор (f/2.2, 1.12 μm) с ултраширок обхват от 118°, 2 MP сензор (f/2.2, 1.75 μm) за макро снимки от 2.5 см разстояние и 2 МР дълбочинен сензор (f/2.2, 1.75μm).

6.8" дисплей

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Moto G9 Plus е голям смартфон, което със сигурност трябва да имате предвид при избора си. Въпреки че рамките са изтънени, диагоналът на екрана му е цели 6.8", а това поставя модела сред най-големите устройства на пазара. И това е чудесно, ако вие планирате да го използвате за гледане на видео или игри и ще се нуждаете от повече площ за целта.

Дисплеят няма голям ноч, който да реже от него, а 16 МР селфи камера е очертан в горния му ляв ъгъл кръг. Лично отдавна съм свикнал точно с това решение и не бих казал, че то разваля по някакъв начин гледането на каквото и да е съдържание.

Иначе за дисплея трябва да знаете, че има LCD панел и Full HD+ резолюция от 2400х1080 пиксела, което води до съвсем адекватна гъстота на пикселите от 386 ppi.

Конфигурация

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

По отношение на конфигурацията Moto G9 Plus използва чипсет от среден клас Snapdragon 730G на Qualcomm, който всъщност е съвсем адекватно решение извън премиум сегмента. Той е почти идентичен със Snapdragon 730, но е по-добър вариант за гейминг, тъй като честотата на графичния чип Andreno 618 е малко по-висока и се поддържат някои екстри от чипмейкъра, оптимизиращи работата му за по-добър гейминг.

Конфигурацията се допълва от 4 GB RAM и 128 GB вградена памет. Има и microSD слот.

Голяма батерия и бързо зареждане

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Капацитетът на батерията в Moto G9 Plus е цели 5000 mAh, което при мен е достатъчно за два дни пълноценно ползване на устройството и със сигурност е един от плюсовете тук. Всъщност производителя рекламира "дни на ползване", така че дали ще са 2 дни, както в моя случай, или ще успеете да изцедите повече - зависи от навиците и нуждите ви.

Може би дори по-важното е, че въпреки по-достъпната си цена и ниско позициониране, Moto G9 Plus поддържа много бързо 30 W зареждане, като зарядното за целта влиза в комплекта на апарата.

Биометрична защита

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Приключвам 5-те най-важни неща за Moto G9 Plus с възможността да защитите информацията си в телефона с биометрични данни. Въпреки че не е видим на пръв поглед, смартфонът има скенер за пръстови отпечатъци, който е скрит в страничния му бутон за включване. Той е "винаги буден", което означава, че можете да отключите смартфона само с докосване до скенера, без да натискате бутона.

Другата опция за защита с биометрични данни, макар и не толкова сигурна, е сканиращата лица технология. Лично започнах да използвам и двете, тъй като в различни ситуации ми е по-удобен различен метод на отключване. При Face Unlock например можете да активирате и събуждането на екрана с повдигане на телефона към лицето ви, така че също без никакви докосвания той да разпознае лицето ви и да се отключи.

Това беше моята селекция с 5 най-важни неща за Moto G9 Plus, в която обърнах внимание на някои от основните неща, които наистина правят устройството едно от най-добрите предложения в ценовата категория до 400 лв. Ако търсите апарат с голям екран, солидна батерия, процесор, който е подходящ за повечето игри, а камерата също трябва да е на ниво - този модел на Motorola със сигурност е добър вариант за вас.

Очаквайте скоро подробно видео ревю с повече подробности, снимки с камерите и лични впечатления от работата ми с апарата. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer