НачалоНовини5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

16397
Написана от  nixanbal 09 октомври 2020
5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова вълнуващ, защото въвежда невиждани досега технологии във високия клас, а защото за сравнително достъпната си цена предлага доста богат пакет екстри. Толкова, че производителят заяви в официалния си анонс, че това е смартфонът с най-добри технически характеристики в категория до 400 лв. Какво всъщност стои зад тази заявка и има ли наистина основание Moto G9 Plus да се самопровъзгласява за звездата в ценовия си клас, ще ви разкажа на следващите редове.

Това са 5 неща, които трябва да знаете за Motorola Moto G9 Plus.

64 МР камера

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Започвам с това, което вълнува най-много потребители, а именно камерата. Това е един от онези смартфони, оборудвани с цял куп обективи на задния си панел, зад които стоят камери с най-разнообразно предназначение. Moto G9 Plus има цели 4 камери на гърба си, но аз винаги съм казвал, че броят няма никакво значение, ако основната не се справя добре.

Тук е важният момент, че апаратът всъщност разполага с 64 МР главен сензор, който използва технология за обединяване на 4 пиксела в 1 с цел по-добри изображения при ниска осветеност. Така с Moto G9 Plus можете да разчитате на доста големи пиксели с размер 1.6 μm и изходни изображения с резолюция 16 МР, което е предостатъчно, дори да решите да разпечатвате кадъра.

Предлага се и нощен режим.

Колкото до останалите камери - има още 8 MP сензор (f/2.2, 1.12 μm) с ултраширок обхват от 118°, 2 MP сензор (f/2.2, 1.75 μm) за макро снимки от 2.5 см разстояние и 2 МР дълбочинен сензор (f/2.2, 1.75μm).

6.8" дисплей

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Moto G9 Plus е голям смартфон, което със сигурност трябва да имате предвид при избора си. Въпреки че рамките са изтънени, диагоналът на екрана му е цели 6.8", а това поставя модела сред най-големите устройства на пазара. И това е чудесно, ако вие планирате да го използвате за гледане на видео или игри и ще се нуждаете от повече площ за целта.

Дисплеят няма голям ноч, който да реже от него, а 16 МР селфи камера е очертан в горния му ляв ъгъл кръг. Лично отдавна съм свикнал точно с това решение и не бих казал, че то разваля по някакъв начин гледането на каквото и да е съдържание.

Иначе за дисплея трябва да знаете, че има LCD панел и Full HD+ резолюция от 2400х1080 пиксела, което води до съвсем адекватна гъстота на пикселите от 386 ppi.

Конфигурация

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

По отношение на конфигурацията Moto G9 Plus използва чипсет от среден клас Snapdragon 730G на Qualcomm, който всъщност е съвсем адекватно решение извън премиум сегмента. Той е почти идентичен със Snapdragon 730, но е по-добър вариант за гейминг, тъй като честотата на графичния чип Andreno 618 е малко по-висока и се поддържат някои екстри от чипмейкъра, оптимизиращи работата му за по-добър гейминг.

Конфигурацията се допълва от 4 GB RAM и 128 GB вградена памет. Има и microSD слот.

Голяма батерия и бързо зареждане

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Капацитетът на батерията в Moto G9 Plus е цели 5000 mAh, което при мен е достатъчно за два дни пълноценно ползване на устройството и със сигурност е един от плюсовете тук. Всъщност производителя рекламира "дни на ползване", така че дали ще са 2 дни, както в моя случай, или ще успеете да изцедите повече - зависи от навиците и нуждите ви.

Може би дори по-важното е, че въпреки по-достъпната си цена и ниско позициониране, Moto G9 Plus поддържа много бързо 30 W зареждане, като зарядното за целта влиза в комплекта на апарата.

Биометрична защита

Motorola Moto G9 Plus @ nixanbal.com

Приключвам 5-те най-важни неща за Moto G9 Plus с възможността да защитите информацията си в телефона с биометрични данни. Въпреки че не е видим на пръв поглед, смартфонът има скенер за пръстови отпечатъци, който е скрит в страничния му бутон за включване. Той е "винаги буден", което означава, че можете да отключите смартфона само с докосване до скенера, без да натискате бутона.

Другата опция за защита с биометрични данни, макар и не толкова сигурна, е сканиращата лица технология. Лично започнах да използвам и двете, тъй като в различни ситуации ми е по-удобен различен метод на отключване. При Face Unlock например можете да активирате и събуждането на екрана с повдигане на телефона към лицето ви, така че също без никакви докосвания той да разпознае лицето ви и да се отключи.

Това беше моята селекция с 5 най-важни неща за Moto G9 Plus, в която обърнах внимание на някои от основните неща, които наистина правят устройството едно от най-добрите предложения в ценовата категория до 400 лв. Ако търсите апарат с голям екран, солидна батерия, процесор, който е подходящ за повечето игри, а камерата също трябва да е на ниво - този модел на Motorola със сигурност е добър вариант за вас.

Очаквайте скоро подробно видео ревю с повече подробности, снимки с камерите и лични впечатления от работата ми с апарата. 

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer