НачалоНовини5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

7151
Написана от  nixanbal 03 април 2021
5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът Tab P11, който е изгубил Pro от името си, а също и някои от екстрите, но идва на значително по-достъпна цена и вероятно ще бъде атрактивно предложение за по-широк кръг потребители. Независимо дали планирате покупка на таблет с Android за някои работни задачи или за да помага в обучението на децата ви - вижте кои са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Lenovo Tab P11.

Премиум дизайн

Започвам с това, че независимо от точното позициониране Lenovo Tab P11 е таблет с премиум дизайн. Да, това са устройства, при които няма кой знае какво поне за експерименти във визията, но алуминиевият корпус с тънък профил от едва 7.5 мм създава приятно усещане в ръката, а придаващият индивидуалност елемент е двуцветният гръб, при който горната част всъщност с мека, леко гумирана повърхност.

Единствените бутони по корпуса са този за включване и контрол силата на звука, като всички имат приятен ход и обратна връзка - т.е. знаеш кога си ги натиснал.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Може би най-важното от дизайна всъщност са няколкото пина в долната част на корпуса, които служат за връзка с аксесоари, като например клавиатура. Точно така, въпреки че няма Pro в името си и тя не влиза в комплекта му, таблетът Lenovo Tab P11 може да се свързва с клавиатура и да се превърне в компактен лаптоп. Едва ли така устройството ще замени основната ви машина за работа, но със сигурност ще бъде удобен начин да напишете някой и друг имейл в движение или пък да послужи на учениците в работата по домашните им задачи или писането на доклади.

Дисплей с опционален стилус

Второто важно нещо за Lenovo Tab P11 е големият му 11-инчов екран, който не е OLED и използва IPS LCD панел, но пък с прилично висока резолюция от 1200х2000 пиксела за гъстота на точките около 212 ppi.

Бих казал, че изображението е добро за задачите, които споменах по-горе, а също и за гледане на филми в HBO GO и Netflix. Хубавото е, че има и сравнително тънки рамки от всички страни, така че въпреки диагонала физическите размери да не са прекалено големи.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Tab P11 е пренесъл и още една характеристика от версията Pro - поддръжката на стилус за работа върху дисплея. Той не влиза в комплекта, но, ако прецените, че подобен аксесоар е необходим за вашето ползване, можете да го вземете допълнително.

Стерео звук с 4 говорителя

Еднo от ключовите предимства на Tab P11 е звукът. Оглеждайки корпуса, от двете му страни ще забележите две двойки решетки, зад които се крият цели четири говорителя. Това осигурява изключително силен и богат звук и независимо дали гледате филми или сте си пуснали любимия плейлист от Spotify, можете да разчитате на качествено и пространствено аудио.

Поддържа се и Dolby Atmos, като в настройките на звука можете да изберете режима според това, което правите в момента - Dynamic, Movie, Music или модифициран от вас.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Камери

Няма как да не поставя акцента и върху камерите, които обичайно не са важна за таблетите екстра, но в последната година стават все по-значими. Просто защото хората ги използват за видеоразговори и връзка не само със своите близки, но и с колегите си в разговори по Zoom.

Тук имаме 13 МР основна камера на гърба на таблета и 8 МР предна камера, като и двете поддържат Full HD видеозапис при 30 к/с. Lenovo акцентира върху възможността за размазване на фона, което може да е ценно при видеоразговори от всекидневната ви.

Конфигурация

По отношение на конфигурацията тук имаме чипсет от среден клас Snapdragon 662 на Qualcomm, допълнен от 4 GB RAM и 128 GB вградена памет, като има и microSD слот. Тук всъщност е една от основните разлики с версията Pro, която е оборудвана с по-солидна конфигурация, залагаща на чипсета Snapdragon 730G.

Батерията е с капацитет 7700 mAh и се поддържа 20 W зареждане, като зарядното за целта влиза в комплекта на таблета.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Колкото до софтуера - Tab P11 идва с предходната версия Android 10, като може би най-важното е, че таблетът идва с достъп до Google Kids Space. Там децата имат достъп до приложения, книги и видеоклипове, подходящи за възрастта и интересите им, а освен това предварително инсталирано е и приложението YouTube Kids, както и доста ключови неща, насочени към работещите потребители.

Това е накратко таблетът Lenovo Tab P11, който е позициониран в сравнително достъпния ценови сегмент, но пък има доста приличен набор допълнителни екстри и възможности за връзка с външни аксесоари, които биха могли да го направят добър вариант за много потребители. Разбира се, ако имате нужда от по-висока производителност за по-сложни задачи и тежки приложения, можете да погледнете модела Tab P11 Pro.

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer