НачалоНовини5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

4142
Написана от  nixanbal 06 декември 2022
5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или в домашния си работен кът - той има някои ценни предимства, за които ще ви разкажа на следващите редове. Това са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Philips 27E1N5600HE/01.

USB-C връзка

Започвам с едно от най-важните неща - сглобяването и връзката с компютъра. Мониторът не изисква завиване на болтчета и използването на отвертка или други инструменти, като трябва просто да прикрепите към него стойката, съставена от две части. Основата ѝ е сравнително минималистична, с хексагонова форма и позволява да използвате пространството под екрана. За връзка на Philips 27E1N5600HE/01 с компютъра разчитах на USB-C към USB-C кабел и USB-C 3.2 Gen 1 порта на монитора.

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Освен че това е най-популярният конектор, докато лаптопът ми е свързан с монитора, батерията му се зарежда (до 65 W) и когато тръгна - тя е пълна и готова за работа в движение, ако се налага. Тук ще отбележа и халката в задната част на стойката, която придържа двата (или повече) кабела близо до нея и ги насочва зад бюрото, намалявайки хаоса върху работния плот.

Quad HD резолюция

Второто ключово нещо са детайлите за самия екран. Той е с 27" диагонал, пропорции 21 към 9, IPS LCD панел и Quad HD резолюция от 2560 х 1440 пиксела, което води до гъстота на точките от около 108 ppi. Дисплеят е с добра детайлност за предназначението си на работна машина, като в моя случай го използвах за писане в Google Docs, имейли, редакция на снимки и четене на новини, но нямах проблем, когато се налагаше да разчитам на екрана и за видео обработка. Времето за реакция е 4 ms, така че това със сигурност не е монитор за подвизи в гейминга, но пък ще разчитате на 1 ms време за реакция на движеща се картина (Moving Picture Response Time, MPRT).

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Диагоналът от 27 инча е отличен вариант за повечето сценарии на работа, дори когато имате нужда да отворите две приложения едно до друго, или пък да разпънете Final Cut Pro на цялата площ. Разбира се, всички имаме онзи приятел, който едва се справя с три такива екрана пред себе си, но тук говорим за частни случаи и по-специфични нужди.

Щадящ очите режим

Philips 27E1N5600HE/01 идва с различни режими на ползване, като за мен от водещо значение бяха тези, които намаляват напрежението за очите. Мониторът поддържа LowBlue режим за по-слаба синя светлина, както и технологията Flicker-free за намаляване на трептенията. LowBlue осезаемо прави образа по-топъл, което със сигурност може да изисква известно време за свикване, но при по-продължителна работа ще усетите, че с него очите не се натоварват толкова и вероятно рядко ще го изключвате.

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Режимът LowBlue е достъпен от джойстика върху задния панел на монитора, като за него има няколко степени на интензивитет и бих ви препоръчал да започнете от най-ниската, за да привикнете по-лесно към по-топлата цветова температура. 

Вградена уебкамера с Windows Hello

Едно от най-интересните неща за този монитор на Philips е вградената 5-мегапикселова уебкамера. Тя се подава над екрана като малък остров, като има допълнителни сензори и поддържа Windows Hello за влизане в профила с разпознаване лицето на потребителя (за под 2 секунди).

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Над камерата има малък физически превключвател, който позволява да закриете обектива ѝ - полезно е, особено в компаниите, в които има такива изисквания, или пък за хората, които се притесняват от неауторизиран достъп. И понеже вече много срещи и събития преминаха в онлайн формат - Philips 27E1N5600HE/01 подпомага видео конферентната връзка с вграден микрофон с шумоизолация.

Стерео говорители

Приключвам петте най-важни неща за този USB-C монитор на Philips с аудио оформлението, което осигурява. Той идва с интегрирани стерео високоговорители с мощност 2 х 5 W, които са супер за ползване при видеоразговори, но също и за озвучаване на клипове в YouTube, слушане на музика от Spotify и дори за някои филми и сериали, които бихте гледали от любимите си стрийминг услуги.

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01 5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Това бяха петте най-важни неща за Philips 27E1N5600HE/01, които според мен трябва да имате предвид при избора си на нов монитор за работа. Моделът е добър избор, ако ви трябва голям екран с детайлен образ, подходящ за дълги часове в офиса и с допълнителни улеснения за видео разговори с колеги и партньори. USB-C връзката е особено ценна за мен, не само защото използвам лаптоп само с такива портове, но и защото ми спестява включването на допълнително зарядно за компютъра.

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer